Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ντεμπούτο στην Ελλάδα κάνει η JW Marriott, επένδυση 100 εκατ. στα Χανιά

Την άφιξη του brand JW Marriott για πρώτη φορά στην Ελλάδα σηματοδοτεί η ανάπτυξη του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος που έχει δρομολογήσει στην Κρήτη η εταιρεία Α. Βασιλάκης ΑΕΒΕ, συμφερόντων του επιχειρηματία Αντώνη Βασιλάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον χώρο της ξυλείας και των δομικών υλικών.

Η επένδυση, προϋπολογισμού περί των 100 εκατ. ευρώ, προβλέπει κατά την α’ φάση την κατασκευή ενός τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων, δυναμικότητας 600 κλινών (δωματίων, βιλών και σουιτών), σε μία έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων στο παραθαλάσσιο χωριό Μαράθι στα Χανιά. 

Βάσει σχεδιασμού θα αναπτυχθούν, επίσης, εστιατόρια, bars, spa, γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών, εμπορικά καταστήματα, kids club, κινηματογράφος, ελικοδρόμιο και πλωτήρες για τον ελλιμενισμό ταχύπλοων σκαφών και την προσθαλάσσωση υδροπλάνων. 

Οι εργασίες για το project πoυ έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο Ν.4399/2016, ξεκίνησαν στα μέσα του 2022, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους πρώτους μήνες του 2025. 

Το JW Marriott Crete Resort & Spa, όπως θα ονομαστεί το τουριστικό συγκρότημα των Χανίων, θα είναι το πρώτο resort με το συγκεκριμένο brand στην Ελλάδα και το μοναδικό beach resort με το σήμα JW Marriott στην Ευρώπη. Τη διαχείριση του συγκροτήματος θα αναλάβει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Το πρώτο JW Marriott, που φέρει τα αρχικά του ιδρυτή του ξενοδοχειακού κολοσσού, J. Willard, άνοιξε στο κέντρο της Ουάσιγκτον το 1984. Σήμερα, η Marriott, που εδρεύει στις ΗΠΑ, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 8.700 ξενοδοχείων τα οποία εντάσσονται σε 30 κορυφαία brands, και εκτείνονται σε 139 χώρες και περιοχές. Ενδεικτικό της ισχυρής παρουσίας του ομίλου της Marriott στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κολοσσός, με μερίδιο 20% ως προς τον αριθμό των δωματίων, έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του τα περισσότερα ξενοδοχεία επί ελληνικού εδάφους.

Το δεύτερο εγχείρημα

Η εταιρεία Α. Βασιλάκης ΑΕΒΕ έχει ήδη δρομολογήσει και το δεύτερο τουριστικού χαρακτήρα project της, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο. Η επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη ενός city hotel (ξενοδοχείου πόλης) σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 70 δωματίων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπορικό κέντρο, γυμναστήριο και χώρους εστίασης, με τις κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινούν, βάσει χρονοδιαγράμματος, εντός του 2024.

Ο Αντώνης Βασιλάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού, επιχειρεί εδώ και χρόνια στον χώρο της ξυλείας και των δομικών υλικών. Είναι εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της οικογένειας Βασιλάκη, η οποία μετρά 100 χρόνια παρουσίας στην εισαγωγή και εμπορία ξυλείας. 

Ο Κρητικός επιχειρηματίας έχει γίνει ευρέως γνωστός από τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του και τη συμμετοχή του, μεταξύ άλλων, στην Ενωση Ηρακλείου Α.Ε., βιομηχανία παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς και από την πολυετή συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Μάλιστα, συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς κατασκευής, αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων.

Related posts

Προχωρά το διπλό project της Ελτον Χημικά στα Οινόφυτα

admin

Κουτσουρέλη (Quest): Η γυναικεία ηγεσία πρέπει να δώσει το παρών στους τομείς STEM

admin

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): «Διώκονται» οι εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα

admin

Αθανασόπουλος (Olympia): Πώς συνδυάζονται τεχνολογική εξέλιξη και βιωσιμότητα

admin

Νέο πιλοτικό κατάστημα ΔΕΗ στο Μαρούσι

admin

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Νέα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Μακροπρόθεσμων Επενδυτών

admin

Elpedison: «Θετικό» σήμα από market test για το FSRU Θεσσαλονίκης

admin

Πρώην κατασκηνώσεις στην Πάργα απέκτησε η Black Delta του ομίλου Γιαννακόπουλου

admin

ΕFA GROUP: Η ανάπτυξη του 2021 και οι στόχοι για το 2022

admin