Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Λύεται” η αποκλειστική συνεργασία Walmart – Capital One στο πεδίο των πιστωτικών καρτών

Η Capital One δεν θα είναι πλέον ο αποκλειστικός εκδότης των πιστωτικών καρτών Walmart αφού η εταιρεία λιανικών πωλήσεων κέρδισε μια αγωγή σχετικά με τη σχέση νωρίτερα φέτος.

Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους καρτών προς το παρόν και οι υπάρχοντες δεν θα χαθούν, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή δήλωση την Παρασκευή. Οι μέχρι σήμερα εκδοθείσες κάρτες θα παραμείνουν λειτουργικές. 

“Τα μέρη αποφάσισαν ότι ο καλύτερος δρόμος για τους πελάτες τους είναι να τερματίσουν την τρέχουσα συνεργασία”, δήλωσε εκπρόσωπος της Capital One σε ξεχωριστή δήλωση.

Η συνεργασία είχε τεθεί σε ισχύ από το 2018, όταν η Capital One έγινε ο μοναδικός εκδότης πιστωτικών καρτών του κολοσσού λιανικής. Η Walmart κατέθεσε αγωγή το 2023, ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα απέτυχε να παραδίδει τις κάρτες αντικατάστασης εγκαίρως και να ενημερώνει άμεσα τα στοιχεία συναλλαγών και πληρωμών στους λογαριασμούς. 

Εκείνη την περίοδο, εκπρόσωπος της Capital One είχε δηλώσει ότι η αγωγή ήταμ “μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των οικονομικών όρων της συνεργασίας που συμφωνήθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια ή να τερματιστεί πρόωρα η συμφωνία”.

Ένας ομοσπονδιακός Αμερικανός δικαστής δικαίωσε τη Walmart τον Μάρτιο.

Η Capital One θα παραμείνει ως ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών ύψους περίπου 8,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις, σύμφωνα με ρυθμιστικά έγγραφα. 

“Πρόσθετες πληροφορίες θα δοθούν τους επόμενους μήνες στους κατόχους πιστωτικών καρτών Walmart”, ανέφεραν οι εταιρείες. 

Η Capital One βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Discover Financial Services, μια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο. Η Discover έχει το δικό της παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών που εκτελεί δεκάδες εκατομμύρια συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες σε καθημερινή βάση – ένα μεγάλο όπλο για τις δραστηριότητες καρτών της Capital One εάν εγκριθεί η συμφωνία.

Επίσης, λήγει μια συμφωνία κατανομής εσόδων και ζημιών μεταξύ της Capital One και της Walmart που συνδέεται με το χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά έγγραφα.

Η Capital One ανέφερε μεγαλύτερη πίεση στο χαρτοφυλάκιο δανείων της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, με τις διαγραφές πιστωτικών καρτών να ανέρχονται συνολικά σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια — αύξηση 61% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα δάνεια με κάρτες με καθυστέρηση τουλάχιστον 30 ημερών αυξήθηκαν στο 4,5% από 3,68% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η μετοχή της Capital One σημείωνε άνοδο 0,8% στις 6:56 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, ενώ εκείνη της Walmart κέρδιζε 0,7%.

Related posts

Ρωσία: Τσετσένοι μαχητές αναπτύχθηκαν στο Μπέλγκοροντ “για να αποτρέψουν Ουκρανούς σαμποτέρ”

admin

Τουρκία: Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου δηλώνουν έτοιμοι για τον β’ γύρο και σίγουροι για τη νίκη – Ρυθμιστής ο Ογάν

admin

Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν θα παραδεχτεί την ήττα του, αν χάσει τις εκλογές

admin

Ν. Αφρική για απόφαση Χάγης: “Ο Μαντέλα θα χαμογελά μέσα από τον τάφο του”

admin

Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί η Βραζιλία

admin

Ρωσία: Ο ηγέτης του κόμματος “Δίκαιη Ρωσία” και η σύζυγός του υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι από την κατεχόμενη Χερσώνα

admin

Ταϊλάνδη: Εννέα νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων

admin

Την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ζητά ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάρι Πίτερς

admin

Πώς ερμηνεύεται το διάγγελμα Πούτιν

admin