Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ινδία επιτυγχάνει φέτος ανάπτυξη 8%

Το ΑΕΠ της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% ή περισσότερο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιθαράμ. 

Η οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης σε ετήσια βάση για το οικονομικό έτος 2023/24, πρόσθεσε ο υπουργός, χάρη στην υποχώρηση του πληθωρισμού και τη βελτίωση της  μακροοικονομικής σταθερότητας.

“Ελπίζουμε ότι και το τέταρτο τρίμηνο 2023 θα έχουμε επίσης ανάπτυξη 8% ή πάνω από 8%, ώστε το 2023/24 να έχουμε μέση αύξηση του ΑΕΠ 8% ή πάνω από 8%,” είπε ο Σιθαράμ. 

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναπτύχθηκε 8,4% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας την ανάπτυξη 7,6% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Η οικονομία της Ινδίας προβλέπονταν να αναπτυχθεί κατά 7,6% κατά το τρέχον οικονομικό έτος που τελειώνει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τις προηγούμενες κυβερνητικές εκτιμήσεις. 


   

Related posts

ΥΠΕΞ Σουηδίας: Είμαστε έτοιμοι για το ΝΑΤΟ, περιμένουμε το “ΟΚ” της Τουρκίας

admin

Κίνα: Συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ κατά τη σημερινή 34η επέτειο της αιματηρής καταστολής στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου

admin

Γαλλία: Κρίσιμη μέρα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αναμένονται μέτρα

admin

Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν σκάφος διάσωσης από τις πλημμύρες – 3 νεκροί

admin

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

admin

Διεθνές Δικαστήριο – Ουκρανία: Ζητά “αποζημιώσεις” από τη Ρωσία – Πρόσχημα για να καταστρέψει ο ψευδής ισχυρισμός περί γενοκτονίας

admin

Λούλα: Ο Πούτιν δεν θα συλληφθεί αν παραστεί στη σύνοδο της G20 στη Βραζιλί

admin

Ισραηλινές επιδρομές σε αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι – Ετοιμαζόταν να προσγειωθεί ο Ιρανός υπ. Εξωτερικών

admin

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει νέα συγκέντρωση στην πόλη όπου τον πυροβόλησαν

admin