Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Βουτιά” έως και 25% για την GameStop

Βουτιά 25% σημειώνει η μετοχή της GameStop την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως και 45 εκατ. μετοχές, ενώ  ανακοίνωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα που δείχνουν πτώση των πωλήσεων για το α’ τρίμηνο.

Η πώληση των μετοχών έρχεται μετά το ράλι της Gamestop στις αρχές της εβδομάδας.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η GameStop ανέφερε ότι αναμένει καθαρές πωλήσεις για το α’ τρίμηνο στο εύρος 872 έως 892 εκατ. δολαρίων, από περίπου 1,24 δισ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Δύο αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet δήλωσαν ότι ανέμεναν έσοδα για το α’ τρίμηνο γύρω στο 1 δισ. δολάρια.

Οι καθαρές ζημιές της GameStop για το α’ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 27 και 37 εκατ. δολαρίων, χαμηλότερα από τις καθαρές ζημιές 50,5 εκατ. δολαρίων της προηγούμενης χρονιάς. Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου, η GameStop ανακοίνωσε απροσδιόριστο αριθμό περικοπών θέσεων εργασίας για να μειώσει τις δαπάνες.

Το εντυπωσιακό ράλι της μετοχής της GameStop τη Δευτέρα προκάλεσε ζημιές που πλησιάζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τους short sellers, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners.

Με τον τίτλο της GameStop να εκτινάσσεται στα ύψη κατά 74%, τα hedge funds των short-seller υπέστησαν ζημία 838 εκατομμυρίων δολαρίων στα στοιχήματά τους ενάντια στην εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, σύμφωνα με τα δεδομένα της S3 Partners.

“Αναμένετε short covering στη συγκεκριμένη μετοχή, καθώς είχε ήδη βαθμολογία συμπίεσης 100/100 πριν από τη σημερινή διαπραγμάτευση”, δήλωσε ο Ihor Dusaniwsky της S3.

Η ξαφνική άνοδος της μετοχής φαινομενικά πυροδοτήθηκε από τον “Roaring Kitty”, ο οποίος κάποτε ενθάρρυνε έναν στρατό μικροεπενδυτών να αγοράσουν τη μετοχή το 2021, σε ένα επεισόδιο που έγραψε ιστορία στη Wall Street. Η περσόνα του Διαδικτύου, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Keith Gill, δημοσίευσε στο X μια φωτογραφία ενός βιντεοπαίκτη που γέρνει προς τα εμπρός στην καρέκλα του σαν να δείχνει ότι παίρνει το παιχνίδι στα σοβαρά, κάνοντας την πρώτη του ανάρτηση στην πλατφόρμα από το 2021.

Η φρενίτιδα των “μετοχών meme” περιλάμβανε μεμονωμένους επενδυτές που στόχευαν σε short sellers και hedge funds που ήταν απαισιόδοξοι για τις προοπτικές για το GameStop και άλλων εταιρειών, αναγκάζοντάς τους να καλύψουν τις short θέσεις τους και να ανεβάσουν την τιμή των μετοχών-στόχων.

Related posts

Έκρηξη σε διυλιστήρια στη Σαμάρα της Ρωσίας

admin

Μεσανατολικό: Η Χαμάς σκότωσε “πάνω από 100” ανθρώπους μόνο στο κιμπούτς Μπεερί

admin

Συρία: Καταρρίφθηκε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις στη βάση Αλ-Τανφ

admin

Κίνα: H απέλαση της καναδής διπλωμάτη ήταν “δίκαιη και απαραίτητη”

admin

Τσαντ: Ο αντίπαλος της χούντας Γιάγια Ντίλο σκοτώθηκε σε επίθεση του στρατού στην έδρα του κόμματός του

admin

Στο Πεκίνο μεταβαίνει ο Μπλίνκεν για την αναβίωση του σινοαμερικανικού διαλόγου

admin

Η Ρωσία απέλασε Βούλγαρο δημοσιογράφο μετά την απέλαση Ρώσου δημοσιογράφου από την Σόφια

admin

Βέλγος πρωθυπουργός: Αντιπαραγωγική η μη ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ

admin

Κίνα: Αύξηση 12,61% κατέγραψαν οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων οχημάτων στο εννεάμηνο

admin