Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης

Για «αυταρχισμό και υποκρισία» της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, η αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα.

«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει μάρτυρες, μιλάει για δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «μια κυβέρνηση που φρόντιζε από την πρώτη στιγμή για την ατιμωρησία των ισχυρών: τραπεζιτών, υπουργών της Νοβάρτις ή των υπευθύνων για τις υποκλοπές».

Η Έλενα Ακρίτα τόνισε πως «το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη είναι ένα αυταρχικό τερατούργημα, που καταγγέλλεται από όλο τον νομικό κόσμο, ανεξαρτήτως κομμάτων, που έρχεται να ικανοποιήσει ένα δικό της κοινό, που ντοπάρεται με γεμάτες φυλακές, δήθεν δρακόντειους νόμους και αμείλικτους Ιαβέρηδες για μικροπαραβάτες».

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας

Όσον αφορά το τμήμα του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την έμφυλη βία, τις συστάσεις οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και με τις γυναικείες οργανώσεις της χώρας μας. Σχετικά, η Έλενα Ακρίτα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και άλλοι 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Η βουλευτής τόνισε πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην άρση του πλέγματος που επιτρέπει την κακοποίηση γυναικών. Από τη συμπεριφορά των μέσων ενημέρωσης («έγκλημα πάθους»), μέχρι τη στάση της αστυνομίας και την ίδια την κοινωνία («δεν είχε δώσει δικαιώματα»).

«Συνεπώς, το νομοσχέδιο όφειλε να περιλαμβάνει προβλέψεις για την καθιέρωση μιας κατά ταχεία, κατά προτεραιότητα ανακριτικής και δικαστικής διαδικασίας, ώστε να αποτρέπεται η κλιμάκωση της βίαιης συμπεριφοράς, που ενίοτε οδηγεί και σε γυναικοκτονία. Μαζί με υπηρεσίες που θα προσφέρουν ολοκληρωμένη νομική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη του θύματος», σημείωσε.

Μάλιστα, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε σε σειρά γυναικών που πριν δολοφονηθούν, είχαν καταγγείλει ότι είχαν υποστεί βία από τον κακοποιητή τους, χωρίς αυτό να αποτρέψει το τέλος τους.

Κλείνοντας και απαντώντας σε ένα προηγηθέν «αντιαριστερό και εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Φλωρίδη», όπως είπε, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης!».

Related posts

Ανησυχίες

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει μπροστά την ατζέντα εξωτερικού

admin

ΟΗΕ: Πώς δικαιολογεί η Ελλάδα την απουσία από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία

admin

Εκλογές: «Στις 21:00 αποτελέσματα στο 80% των τμημάτων»

admin

Μπακογιάννη για τουρκική προκλητικότητα: Η ελληνική εξωτερική πολιτική την αντιμετωπίζει με ψυχραιμία

admin

Η μήνυση και αγωγή της Μαρέβας και η ασυλία της Ακρίτα

admin

Στην Κεντρική Επιτροπή το καυτό μπαλάκι των διαγραφών

admin

Νέος φορέας με μοιρασμένους ρόλους

admin

Ζαχαριάδης: Στηρίζω τον Χάρη Δούκα γιατί είναι πολύ σημαντικό να ηττηθεί η συντηρητική Αθήνα

admin