Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Walmart: Ισχυρή αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο και αναβάθμιση του outlook

Με εντυπωσιακές επιδόσεις που ξεπέρασαν αισθητά τις ήδη αισιόδοξες εκτιμήσεις της αγοράς μπήκε στο 2024 ο γίγαντας της αμερικανικής λιανικής Walmart, που μετά τα ισχυρά μεγέθη του αναβάθμισε το ετήσιο outlook και βλέπει τη μετοχή της να πραγματοποιεί ράλι.

Ειδικότερα, ο κολοσσός των σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2024 με καθαρά κέρδη 5,1 δισ. δολαρίων ή 63 σεντς ανά μετοχή από τα 1,67 δισ. ή 21 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Σε προσαρμοσμένο επίπεδο η κερδοφορία της Walmart ανήλθε σε 60 σεντς ανά μετοχή ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 52 σεντς.

Παρομοίως, ο τζίρος της εκτινάχθηκε κατά 6% από πέρυσι στα 161,5 δισ. δολάρια από 152,3 δισ. αφήνοντας πίσω κατά πολύ επίσης την αυξημένη εκτίμηση για 159,5 δισ.

Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου και με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αναμένεται ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω, η Walmart δήλωσε ότι βλέπει πλέον τις ετήσιες καθαρές της πωλήσεις να αυξάνονται στο άνω άκρο ή και ακόμα περισσότερο της προηγούμενη πρόβλεψης που είχε κάνει για αύξηση από 3% έως 4%.

Παρομοίως, περιμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη της ανά μετοχή επίσης είτε στο άνω άκρο είτε και υψηλότερα του guidance που είχε δώσει για 2,23 έως 2,37 δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της Walmart, παρότι έχει βρεθεί ήδη το τελευταία διάστημα σε περιοχές ιστορικών υψηλών με τους επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει τα ισχυρά μεγέθη της, μετά τις ανακοινώσεις πραγματοποιεί περαιτέρω ράλι στις προσυνεδριακές συναλλαγές με κέρδη που ξεπερνούν και το 5%.

Στα επιμέρους στοιχεία του πρώτου τριμήνου, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Walmart στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,9% από πέρυσι, εξαιρουμένων των καυσίμων, “σμπαραλιάζοντας” τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για ισχυρή αύξηση 3,15%.

Ακόμα καλύτερα, δε, κινήθηκαν οι πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της λιανικής μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, που εκτινάχθηκαν κατά 22% από πέρυσι.

Related posts

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές της ΕΕ προς την Κίνα “δεν έχουν νόημα”, λέει το Πεκίνο

admin

Βρετανία: Ο πολιτικός κόσμος της χώρας στη “σφαίρα” της παραίτησης Μπόρις Τζόνσον

admin

Βρετανία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αποζημιώσεις για τα θύματα του σκανδάλου του μολυσμένου αίματος

admin

Ισπανία: Eκταφή 128 θυμάτων του Εμφυλίου από το μαυσωλείο του Φράνκο

admin

Λούλα σε Ερντογάν: Συγχαρητήρια για τη νίκη στις εκλογές – “Μπορείς να βασίζεται στη συνεργασία της Βραζιλίας”

admin

Το Κίεβο καλεί τη Βαρσοβία να αφήσει κατά μέρος τους συναισθηματισμούς στην εμπορική διένεξη των δύο χωρών

admin

Τι είναι η Χαμάς; Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ισλαμιστική οργάνωση

admin

Ποιος είναι ο “σκληροπυρηνικός” πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι

admin

Η Ολλανδία θα απαγορεύσει τις διακρατικές υιοθεσίες

admin