Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 με οδηγό την Nvidia – Θεαματική άνοδος και για τον Nasdaq

Έντονες… συγκινήσεις με νέα ρεκόρ επεφύλασσε στους επενδυτές η συνεδρίαση της Τετάρτης στη

Wall Street

, με τον

S&P 500

να καταγράφει ένα ακόμη ιστορικό υψηλό και τον

Nasdaq

να «πιάνει» νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ πολύ πάνω από τις 17.000 μονάδες.


«Κερασάκι» στην τούρτα το συνεχιζόμενο ράλι της Nvidia, χάρη στον οποίο το «αστέρι» των μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης κατέγραψε μια ακόμη χρηματιστηριακή επιτυχία. Κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στη δεύτερη θέση των ισχυρότερων αμερικανικών εταιρειών ξεπερνώντας την Apple, με την αξία της να αγγίζει πρόσκαιρα τα 3,007 τρισ. δολάρια έναντι των 3,005 τρισ. της κατασκευάστριας των iPhones. Με τον τρόπο αυτό, μόνο εμπόδιο της Nvidia για την απόλυτη… κορυφή παραμένει η Microsoft, ένας στόχος διόλου ανέφικτος, αν λάβουμε υπόψη την αστρονομική πορεία της εταιρείας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.
















Στον αντίποδα στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχασαν αρκετό έδαφος, με την απόδοση του 10ετούς να πέφτει κάτω κι από το 4,3%, στο 4,291% και του 2ετούς να υποχωρεί στο 4,733%.


Κλειδί για τις εξελίξεις στάθηκαν τα συνεχιζόμενα ελπιδοφόρα στοιχεία από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, η αποθέρμανση της οποίας εκτιμάται πως θα φέρει πιο κοντά την έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed.








Η έκθεση ADP έδειξε πως οι προσλήψεις στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκαν στις 152.000 τον περασμένο μήνα, αρκετά κάτω από τις προβλέψεις για 175.000. Αντιστοίχως η χθεσινή έκθεση JOLTS για τις κενές θέσεις εργασίας έδειξε υποχώρηση τους στο χαμηλότερο σημείο από το 2021.


Αν τα στοιχεία αυτά «κουμπώσουν» με μια ανάλογη εικόνα από την έκθεση για την απασχόληση το Μάιο, που δημοσιεύεται την Παρασκευή, με λιγότερες νέες θέσεις εργασίας και σταθερή ή μειωμένη ανεργία, η αγορά θα έχει – επιτέλους – το πρώτο θετικό σήμα για την έναρξη των περικοπών των επιτοκίων από τη Fed, έστω από το Σεπτέμβριο.


Πραγματικά, τα προγνωστικά για μείωση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ανέβηκαν κοντά στο 69% από κάτω από 50% πριν λίγες ημέρες.


Πάντως, για να έρθει η πολυπόθητη περικοπή των επιτοκίων θα πρέπει προφανώς να βοηθήσουν και τα στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού, που για την ώρα παρουσιάζει απογοητευτικά αργή πρόοδο.





Related posts

Tεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τι θα ισχύσει για το 2022

admin

Βίλα Βγενόπουλου: Στις 27 Μαρτίου ο εκούσιος πλειστηριασμός με τιμή €4,2 εκατ. (pics)

admin

ΕΛΣΤΑΤ: «Βουτιά» στο 1,8% έκανε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

admin

Χατζηδάκης: Νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers – «Προστασία στους πραγματικά ευάλωτους δανειολήπτες»

admin

ΟΔΔΗΧ: Το δημόσιο άντλησε €400 εκατ. ευρώ μέσω επανέκδοσης δύο ομολόγων

admin

Αυθαίρετα: Προς λήξη η παράταση υπαγωγής στη ρύθμιση – Πώς αποφεύγονται τα πρόστιμα

admin

ΑΔΜΗΕ: Μείωση 13% της κατανάλωσης ρεύματος τον Αύγουστο

admin

Στο 1,5 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις του Αυγούστου

admin

Θεόφιλος Βασιλειάδης: Πώς θέλει να μετεξελίξει το kariera.gr σε linkedin

admin