Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Rio Tinto: Μείωση κατά 12% των κερδών το 2023, στα 11,8 δισ. δολ.

Τα υποκείμενα κέρδη του Ομίλου Rio Tinto μειώθηκαν κατά 12% στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αφού η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα από τον μεγαλύτερο πελάτη της, την Κίνα, απέτυχε να ανέβει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα κέρδη της εταιρείας ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών περί 11,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Θα πληρώσει ένα τελικό μέρισμα 2,58 δολαρίων ανά μετοχή σε σύγκριση με 2,25 δολάρια το προηγούμενο έτος, ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη η μεγαλύτερη εξορυκτική σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Ενώ οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος παρέμειναν ανθεκτικές κατά την περίοδο αναφοράς, το υλικό κατασκευής χάλυβα υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι η ζήτηση χάλυβα στην Κίνα δεν θα σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη μετά το διάλειμμα της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η απογοητευτική ανάκαμψη μετά την πανδημία της μεγαλύτερης χώρας που καταναλώνει μέταλλα έχει ασκήσει πτωτική πίεση στη ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα.

“Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ελκυστικά μερίσματα και να επενδύουμε στη μακροπρόθεσμη ισχύ της δραστηριότητάς μας, καθώς μεγαλώνουμε στα υλικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές ρύπων παγκοσμίως”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jakob Stausholm στη συνοδευτική των αποτελεσμάτων δήλωσή του.

Η Rio είπε ότι είχε καθαρές χρεώσεις απομείωσης για το έτος της τάξης των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται κυρίως με τα διυλιστήρια αλουμίνας της Αυστραλίας.

“Αυτό προκλήθηκε από τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που αντιμετωπίζουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μαζί με τη βελτιωμένη κατανόηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την πρόσφατα νομοθετημένη κλιμάκωση του κόστους για τις εκπομπές άνθρακα”, σημείωσε η εταιρεία.

Related posts

Αναλυτές: Επωφελής για τη Σαουδική Αραβία η προσέγγιση με το Ιράν εν μέσω του πολέμου στη Γάζα

admin

Μήνυση SEC στον Έλον Μασκ για να τον αναγκάσει να καταθέσει σε έρευνα για την εξαγορά της Twitter

admin

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των δράσεων για τους αμπελοκαλλιεργητές

admin

Ουκρανία: Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν δίκτυο Ρώσων κατασκόπων στην υπηρεσία πληροφοριών

admin

Wagner: Ο Πριγκόζιν δεν είναι σίγουρος αν οι άνδρες του θα συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία

admin

Η Τουρκία κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι θέλει τον πόλεμο για να παραμείνει στην εξουσία

admin

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μπερλουσκόνι αύριο – Εθνικό πένθος στην Ιταλία την Τετάρτη

admin

Η Ουκρανία λέει πως κατέρριψε 14 από τα 17 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία τη νύχτα

admin

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί την Ουγγαρία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία

admin