Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ray Dalio προς επενδυτές για ΗΠΑ – Κίνα: Οι “οικονομικοί πόλεμοι” οδηγούν συνήθως σε στρατιωτικούς

Ο Ray Dalio ανέφερε ότι οι εσωτερικές συγκρούσεις στις ΗΠΑ θα είναι το “αποκορύφωμα αυτής της χρονιάς”, ιδιαίτερα στο θέμα του εάν το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ θα γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Οι πολιτικές μιας κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν πολύ διαφορετικές από μία υπό τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, είπε ο Dalio κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στο Οικονομικό Φόρουμ του Γκρίνουιτς στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη. Ωστόσο, σχετικά με τις πολιτικές έναντι της Κίνας, υπάρχει ευρεία συμφωνία μεταξύ των δύο πολιτικών στρατοπέδων στην Αμερική.

“Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οικονομικών κυρώσεων που θα ήταν πραγματικά τρομεροί για τον κόσμο”, δήλωσε ο Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates. “Ο οικονομικός πόλεμος προηγείται συνήθως του στρατιωτικού πολέμου”.

Ο Dalio πρόσθεσε ότι ενώ είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει άμεσα κάποια μορφή στρατιωτικής σύγκρουσης για το ζήτημα της Ταϊβάν, η πολιτική της “μίας και ενιαίας Κίνας δεν θα συνεχιστεί για πάντα”.

Αυτό πυροδότησε ερωτήματα από διεθνείς επενδυτές που εξετάζουν το εάν και πόσο θα υποφέρουν από ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

“Οι Αμερικανοί επενδυτές που επενδύουν στην Κίνα θα μπορούσαν να βιώσουν αρνητικές συνέπειες από κινήσεις της Ουάσινγκτον”, δήλωσε ο Dalio.

Αυτές οι ανησυχίες αντικατοπτρίζονται στην πτώση του χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ και στην ηπειρωτική χώρα νωρίτερα μέσα στο 2024, είπε ο Dalio. Τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία έχουν πολύ ελκυστικές τιμές, είπε, προσθέτοντας ότι η Bridgewater έχει λειτουργήσει πολύ καλά εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Related posts

Ουκρανία: Η αναβολή της βοήθειας των ΗΠΑ θα θέσει σε “μεγάλο κίνδυνο” τον πόλεμο

admin

Η τρομοκρατική επίθεση που επιταχύνει τον εξελισσόμενο πόλεμο

admin

Thyssenkrupp: Ζημιές στο τρίμηνο, αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις

admin

Έκκληση Μπλίνκεν στο Κογκρέο για την Ουκρανία

admin

Μπορέλ: Το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα ή μία περιοχή μόνη της

admin

Ουκρανία: Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την Αβντιίβκα – “Κρατάμε τις θέσεις μας” λέει ο Ζελένσκι

admin

Τουρκία: Ο αντίπαλος του Ερντογάν προσβλέπει στους νέους ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών

admin

Ζελένσκι: Η δυτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι πολύ αργή

admin

Ινδία: Στο Νέο Δελχί για τη σύνοδο της G-20 ο Εμανουέλ Μακρόν

admin