Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Οι Δημοκρατικοί συσπειρώνονται γύρω από την Κάμαλα Χάρις

Μεγάλοι παίκτες του Δημοκρατικού Κόμματος συσπειρώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα την προηγούμενη Κυριακή γύρω από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στο πλαίσιο της προεδρικής κούρσας – σε μία επίδειξη υποστήριξης που θα μπορούσε να δυσκολέψει άλλους υποψήφιους να την αμφισβητήσουν σοβαρά μόλις ένα μήνα πριν από το συνέδριο του κόμματος, όπως μεταδίδει το Politico. 

Λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή και έδωσε την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα της Χάρις, η ίδια άρχισε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με βασικά στελέχη των Δημοκρατικών για να συγκεντρώσει ευρύτερη υποστήριξη. 

Γρήγορα κέρδισε ισχυρά στελέχη του κόμματος, όπως ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, η πρώην υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και άλλους, όπως τους επικεφαλής του Συνασπισμού των Νέων Δημοκρατών και των προοδευτικών του Κογκρέσου.

Μέσα σε λίγες ώρες από την απόφαση του Μπάιντεν, δεκάδες Δημοκρατικοί είχαν δημοσιοποιήσει δηλώσεις υποστήριξης της Χάρις, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Τζιμ Κλάιμπερν, ο οποίος είναι σύμμαχος του Μπάιντεν και χαίρει μεγάλου σεβασμού στο κόμμα. Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις αναμένεται να ακολουθήσει, όπως έχουν προβλέψει αρκετοί Δημοκρατικοί νομοθέτες μιλώντας στο Politico. 

Ο βουλευτής Τζάρεντ Χάφμαν, εκτίμησε ότι “το 80% με 90%” των Δημοκρατικών ήταν μαζί με τη Χάρις και οι υπόλοιποι επίσης θα συσπειρώνονταν γύρω της. “Νομίζω ότι ο Αντιπρόεδρος Χάρις θα το κλειδώσει”, είπε.

Αλλά αρκετοί άλλοι – μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι και ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ – παρέμειναν σιωπηλοί σε ένα σαφές μήνυμα ότι η Χάρις και οι σύμμαχοί της έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν. 

Και κάποια στελέχη του κόμματος ανέφεραν ότι πρέπει να υπάρξει μια ανοιχτή διαδικασία για να αναδειχθεί ο νέος υποψήφιος του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έγραψε σε ανάρτησή του πως έχει “εξαιρετική εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του κόμματός θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία από την οποία θα αναδειχθεί ένας εξαιρετικός υποψήφιος”.

Κορυφαίοι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου, μερικοί από τους οποίους είχαν πιέσει ιδιωτικά τον Μπάιντεν να παραιτηθεί, δεν έκαναν καμία αναφορά στην Χάρις στις αρχικές τους δηλώσεις μετά την απόφαση του Μπάιντεν να αποχωρήσει. 

Ιδιωτικά, ορισμένοι Δημοκρατικοί συνέχισαν να εκφράζουν ανησυχίες για την ικανότητα της Χάρις να νικήσει τον Τραμπ. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισαν τις επικοινωνίες με κλήσεις και μηνύματα σχετικά με το ποιος άλλος μπορεί να μπει στην κούρσα, όπως αναφέρει το Politico. 

Related posts

UNICEF: Τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας αντιμέτωπα με τον υποσιτισμό και τις ασθένειες

admin

Τσεχία: Περίπου 30 τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τραμ στην πόλη Πλζεν

admin

Ο Πάπας έχει φλεγμονή στους πνεύμονες – Ο βοηθός του διάβασε το μήνυμα του στους πιστούς

admin

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το Αζερμπαϊτζάν να σεβαστεί το δικαίωμα των κατοίκων να επιστρέψουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Κλάους Γιοχάνις: Η Ρουμανία μπορεί να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες πέραν του 2,5% του ΑΕΠ στο μέλλον

admin

ΗΠΑ: Σεισμός 7,3 βαθμών στην περιοχή της Χερσονήσου της Αλάσκας – Προειδοποίηση για τσουνάμι

admin

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

admin

ΗΠΑ: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα

admin

Waller (Fed): Πιθανή η “παράλειψη” μιας αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά δεν τελειώσαμε

admin