Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Mytilineos: Placement για έως 4,5 εκατ. μετοχές

Mytilineos: Placement για έως 4,5 εκατ. μετοχές

Σε placement για συνολικά έως 4,5 εκατομμύρια μετοχές θα προχωρήσει η Mytilineos. Σύμφωνα με πληροφορίες, leading syndicators είναι η Citi και η Morgan Stanley, ενώ στη διαδικασία θα μετέχουν και ελληνικές χρηματιστηριακές. Η προσφορά που εκδηλώθηκε καλύπτει το σύνολο της συναλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD οι οποίες είναι συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Οι 4,5 εκατομμύρια μετοχές αντιπροσωπεύουν το 3,15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 

Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου θα οδηγήσει το ποσοστό του στο 23,38%. Η κίνηση σχετίζεται με την προετοιμασία για το dual listing του τίτλου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και έρχεται σε μια περίοδο που οι αναλυτές βάζουν όλο και υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή.

Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities. Με τα νέα δεδομένα, η μέση τιμή-στόχος για τη Mytilineos πλέον διαμορφώνεται, από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία, στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ).

Το γεγονός ότι σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της εισηγμένης, που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

#MYTILINEOS #placement #DUAL_LISTING #μετοχές #Ευάγγελος_Μυτιληναίος

Related posts

ΟΠΑΠ: Αύξηση 33,6% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο

admin

Ideal: Στο 11,69% το ποσοστό της Truad

admin

Trade Estates: Στην τελική ευθεία για το ΧΑ-Το μήνυμα Φουρλή

admin

ΔΕΗ: Επαναλαμβανόμενο EBITDA 590 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

admin

Πώς «βλέπει» η Axia τα αποτελέσματα της Alpha Bank

admin

Χρηματιστήριο: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις

admin

Χρηματιστήριο: Στον FTSE 25 ο ΔΑΑ – Αντικαθιστά την Quest

admin

Phoenix Vega Mezz: Επιστροφή κεφαλαίου €16 εκατ. ενέκρινε η ΓΣ

admin

Alpha Trust: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης- Σύσταση νέας εταιρείας

admin