Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Προσφορά 114,7 εκατ. ευρώ για την Ηλέκτωρ

Η Motor Oil ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση είτε από την ίδια είτε από θυγατρική αυτής του συνόλου των μετοχών που κατέχει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στην εταιρεία με την επωνυμία “ΗΛΕΚΤΩΡ Ανώνυμη Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών” εφεξής η “ΗΛΕΚΤΩΡ” και αντιπροσωπεύουν το 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΗΛΕΚΤΩΡ.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία απέστειλε σήμερα προσφορά, η οποία υπόκειται σε όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε Ευρώ 114,7 εκατ.

Για την υπογραφή της συναλλαγής, σημειώνει η Μotor Oil, εκκρεμεί η οριστικοποίηση της σύμβασης αγοράς των ως άνω μετοχών υπό όρους αμοιβαία αποδεκτούς από τα δύο μέρη καθώς και η λήψη των σχετικών εταιρικών αποφάσεων των δύο μερών.

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την πορεία της συναλλαγής.

Στα 121,5 εκατ. ευρω το enterprise value

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελλάκτωρ, επισημαίνοντας ότι: 

Η Ελλάκτωρ, σε συνέχεια της από 8.4.2024 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, την 22.05.2024, έγινε αποδέκτης προσφοράς, για την εξαγορά από την ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., του συνόλου των μετοχών που κατέχει στην θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και αντιστοιχεί σε ποσοστό 94,44% του εκδοθέντος και πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου. Το ύψος του προσφερθέντος τιμήματος ανέρχεται σε €114,7εκ., που αντιστοιχεί σε μετοχική αξία €121,5εκ. για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. Η προσφορά υπόκειται στις συνήθεις αιρέσεις και προϋποθέσεις για τις συναλλαγές αυτού του είδους. 

To Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας σε σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για την προαναφερόμενη προσφορά την οποίαν θα αξιολογήσει περαιτέρω και ανέθεσε στον εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό οίκο AXIA VENTURES GROUP, να εξετάσει το δίκαιο και εύλογο (fairness opinion) του προσφερθέντος τιμήματος.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω.

Related posts

Titan: Αύξηση κερδών στα 52,4 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο

admin

Αλμα 18 θέσεων έκανε η Ελλάδα στις ταχύτητες του mobile Ιnternet

admin

Τα ελικόπτερα της hoper νέα επιλογή για ταξίδια στο Αιγαίο

admin

Παράθυρο στην Αίγυπτο ανοίγει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

admin

Ζημιές για τη Χαϊδεμένος στο 9μηνο

admin

Διπλή διάκριση για την Kaizen Gaming στα EGR Marketing & Innovation Awards

admin

Space Hellas: Ο Ειρηναίος Θεοδώρου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ

admin

Στη Motor Oil η Ηλεκτωρ έναντι 114,7 εκατ. ευρώ

admin

Ξεκινά κρουαζιέρες στις 29 Μαΐου η Celestyal Cruise

admin