Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Motor Oil: «Πράσινο φως» για το deal εξαγοράς της Ηλέκτωρ

Το «πράσινο φως» για το deal εξαγοράς της Ηλέκτωρ έδωσε η

Motor Oil

, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.


Όπως αναφέρει η εταιρεία, προσηλωμένη στον στόχο της σταδιακής μετάβασης στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, η Motor Oil θέτει δυναμικούς στόχους. Με συνολική παρουσία στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, πάνω από 50 χρόνια, η Μotor Oil παραμένει μια ηγέτιδα δύναμη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.





Με ορίζοντα το 2030 προχωράει στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το στρατηγικό σχέδιο βασίζεται σε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ, που αναπτύσσεται σε τέσσερις πυλώνες: Κινητικότητα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικά Καύσιμα – Κυκλική Οικονομία και Διύλιση.


Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες του Ομίλου που αφορούν στον πυλώνα της Κυκλικής Οικονομίας έχουν ως αφετηρία το 1981. Χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκε η L.P.C. Α.Ε.. Μια εταιρεία που επενδύει διαρκώς στην τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα, με σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ στηρίζει έμπρακτα την κυκλική οικονομία σε όλες τις δραστηριότητές της.





Πρόσφατος σταθμός της αναπτυξιακής πορείας της Motor Oil στον Τομέα της Κυκλικής Οικονομίας είναι η απόκτηση από τον Όμιλο της THALIS το 2022. Η THALIS εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων και βιολογικών αποβλήτων, διαχείρισης ειδικών ροών απορριμμάτων, αλλά και ανάληψης ποικίλων παραγωγικών επενδύσεων σε -, είναι ένας πρωτοπόρος Οργανισμός που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του περιβάλλοντος εδώ και δεκαετίες και σήμερα πρωταγωνιστεί στο πεδίο της Κυκλικής Οικονομίας. Στην ίδια κατεύθυνση, το 2022, αποκτήθηκε και η εταιρεία VERD που έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων.


Σήμερα, ενισχύει ακόμα περισσότερο τις επενδύσεις του στον πυλώνα των Εναλλακτικών Καυσίμων και της Κυκλικής Οικονομίας, μέσα από τη συμφωνία εξαγοράς που επήλθε ανάμεσα στον Όμιλο Motor Oil και την ΗΛΕΚΤΩΡ. Μια κίνηση στοχευμένη στρατηγικά στις συνεχείς πρωτοβουλίες του Ομίλου, για ένα μέλλον πιο βιώσιμο. Για ένα αύριο πιο πράσινο.





Η ΗΛΕΚΤΩΡ είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με εξειδίκευση στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Με καθετοποιημένη λειτουργία, η ΗΛΕΚΤΩΡ δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων και στην αξιοποίηση βιομάζας.


Το 2023 ο Όμιλος ΗΛΕΚΤΩΡ διέθετε σε λειτουργία 4 μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων ετήσιας δυναμικότητας άνω των 700.000 τόνων, 2 μονάδες επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων, καθώς και 4 έργα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 33 MW.


Το 2023, η ΗΛΕΚΤΩΡ ανέλαβε κατασκευαστικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 51,4 εκατ. ευρώ (μερίδιο της ΗΛΕΚΤΩΡ) και αντικείμενο λειτουργίας 28,6 εκατ. ευρώ (συν 34,5 εκατ. ευρώ δικαιώματα προαίρεσης), είτε αυτόνομα, είτε μέσω κοινοπραξιών.


Επίσης, ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος (εκκρεμεί η σχετική υπογραφή) σε συμβάσεις έργων ύψους 51,5 εκατ. ευρώ (μερίδιο ΗΛΕΚΤΩΡ). Στις 31.12.2023, η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο κατασκευής έργων ύψους 75,1 εκατ. ευρώ (εταιρική μετοχή) και λειτουργικό ανεκτέλεστο 36,5 ευρώ εκατ. (μερίδιο της εταιρείας εκτός ιδιωτικών συμβάσεων / επενδύσεων και έργων παραχώρησης/-), και επιπλέον 61,5 εκατ. ευρώ (μετοχή της εταιρείας) δικαιώματα προαίρεσης».


Η ΗΛΕΚΤΩΡ διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην ενεργειακή εκμετάλλευση του βιοαερίου που παράγεται σε χώρους υγειονομικής ταφής και μεταξύ των έργων που ξεχωρίζουν ανήκουν η μελέτη, κατασκευή και πολυετή λειτουργία των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) των Άνω Λιοσίων στη Φυλή, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στον κόσμο, εγκατεστημένης ισχύος 24 MW. Επιπλέον, η ΗΛΕΚΤΩΡ συμμετέχει και υποστηρίζει πολυάριθμες πρωτοβουλίες Ανακύκλωσης στην Πηγή.


Πηγή

--.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Σύμη: Η στιγμή που ο Μάικλ Μόσλεϊ καταρρέει, όπως καταγράφηκε σε βίντεο





Καιρός: Οι 5 περιοχές στην Αττική που «ψήθηκαν» σήμερα, πού είχαμε 41άρια στη χώρα – Δείτε χάρτη





Ένοχος ο Χάντερ Μπάιντεν – Είχε δηλώσει ψευδώς ότι δεν ήταν εθισμένος για να αγοράσει όπλο

Related posts

Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές

admin

Αναδρομικά έως και 16.500 ευρώ για 50.000 συνταξιούχους λόγω επανυπολογισμού

admin

Reuters: Δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τουλάχιστον δύο επενδυτές

admin

Market Pass: Μέχρι πότε θα είναι ανοικτό το σύστημα για νέες αιτήσεις και διορθώσεις για τις πληγείσες περιοχές

admin

Στις αγορές η Ελλάδα: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετές ομόλογο

admin

Κράτησε τα κέρδη της η Wall Street – Μικρές διακυμάνσεις στους δείκτες

admin

Πήραμε την επενδυτική βαθμίδα – Ο Οίκος DBRS αναβάθμισε την ελληνική οικονομία στο ΒΒΒ

admin

Σε δεινή οικονομική θέση τα Βαλκάνια λόγω Covid-19

admin

Λαγκάρντ: Παράδειγμα ανθεκτικότητας η Ελλάδα και οι Έλληνες για ολόκληρη την Ευρωζώνη

admin