Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Morgan Stanley για Metlen: Ιδανικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές

Morgan Stanley για Metlen: Ιδανικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές

Νέο report της Morgan Stanley υπογραμμίζει ότι η μετοχή της Metlen προσφέρει από τα μεγαλύτερα upside στην αγορά σήμερα. 

Η Morgan Stanley θεωρεί ότι τα σημερινά επίπεδα τιμών της μετοχής αποτελούν ιδανικό σημείο εισόδου, καθώς τόσο ο τομέας της Ενέργειας (-), όσο και αυτός των μετάλλων, έχουν δημιουργήσει μοναδικό momentum.

Επιπρόσθετα σημειώνει πως η μελλοντική ανάπτυξη της Metlen προέρχεται κυρίως από τις -, τα valuation των οποίων έχουν ανακάμψει και αναμένεται να συνεχίσουν να ενισχύονται καθώς τα επιτόκια θα αποκλιμακώνονται. Επίσης, μία σειρά πρόσφατων deals στον τομέα των -, τα οποία έγιναν σε ένα μέσο EV/EBITDA multiple της τάξης του 16x, αξιολογούν τον τομέα - της Metlen στα €6 δις., δηλαδή 2-3 φορές υψηλότερα από την αξία που της δίνει σήμερα η αγορά.

Η πλατφόρμα - της Μetlen αποτελείται από ένα χαρτοφυλάκιο έργων - (αιολικά, PV και μπαταρίες) σε λειτουργία, υπό κατασκευή και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης σε 13 χώρες, με total capacity 10.500 MW.

Το μέγεθος της πλατφόρμας, η γεωγραφική διασπορά των έργων σε συνδυασμό με (α) την υψηλή τεχνογνωσία σε origination & structuring ΡΡΑs και (β) το δυνατό track record σε asset rotation που επιτρέπει την ανακύκλωση των επενδεδυμένων κεφαλαίων της εταιρίας χρηματοδοτώντας την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου έργων της, τεκμηριώνει πλήρως γιατί η εύλογη αποτίμησή της είναι στο άνω εύρος του valuation range όπως αυτές αποτυπώνονται από τις πρόσφατες συναλλαγές, τόσο σε Ελλάδα (Terna Energy) όσο και στο εξωτερικό (Brookfield – ΝΕΟΕΝ, KKR – ENCAVIS, EQT – OX2 κλπ).

Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της MS, εκτιμά ότι η Metlen, με οδηγό τα -, αναμένεται να προσφέρει τα επόμενα 4 έτη ανάπτυξη άνω του 23%, διατηρώντας έτσι τη σύσταση BUY για τη Metlen, καθώς η μετοχή προσφέρει από τα μεγαλύτερα upside στην αγορά σήμερα.

metlen

Η Morgan Stanley, δίνει κλείνοντας τιμή στόχο στα 46 ευρώ.

#METLEN #Morgan_Stanley #Τιμή_στόχος #μετοχή

Related posts

Στα top picks της JP Morgan η Alpha Bank

admin

Το νέο ΔΣ της Δρομέας – Παπαπαναγιώτου Α.Β.Ε.Ε.Α.

admin

Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

admin

Κρι-Κρι: Μοίρασε 41.187 ίδιες μετοχές σε 37 στελέχη

admin

JP Morgan: Προσδοκίες για υπεραπόδοση των ομολόγων της Πειραιώς

admin

Intralot: Αγορά 400.000 μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη

admin

Foodlink: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ- Αντλήθηκε €1 εκατ.

admin

Cairo Mezz: Στα €56,537 εκατ. τα ίδια κεφάλαια το 2022

admin

Optima: Στα €49 η νέα τιμή-στόχος για τη Mytilineos

admin