Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Πού θα διατεθούν τα €750 εκατ. από το «πράσινο» ομόλογο

Η Metlen Energy & Metals Α.Ε. (TICKER: MYTIL), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγηση BB (Σταθερό) /BB (Σταθερό) (S/F) ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) στις 9 Οκτωβρίου 2024 της πράσινης έκδοσης πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών ονομαστικής αξίας €750 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 4%, λήξη το 2029 και τιμή έκδοσης 100%.

Οπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, η παρούσα Έκδοση ονομαστικής αξίας €750 εκατομμυρίων αντιπροσωπεύει αύξηση κατά €250 εκατομμύρια της αρχικής προτεινόμενης Έκδοσης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024.

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα που αποτυπώνονται στον ισολογισμό της Εταιρείας, για

(i) την ολοσχερή εξόφληση υφιστάμενων πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών, ονομαστικής αξίας €500.000.000, με επιτόκιο 2,5% και λήξη το 2024, εκδόσεως της Mytilineos Financial Partners S.A. (οι

«Ομολογίες 2024»),

(ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και

(iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινης Χρηματοδότησης (Green Finance Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S.

H Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 17 Οκτωβρίου 2024, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε σχέση με την έκδοση, οι BNP Paribas, Citigroup Global Markets Europe AG και HSBC Continental Europe ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators), και οι Alpha Bank Α.Ε., BofA Securities Europe SA, Deutsche Bank Aktiengesellschaft Eurobank Α.E., Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, Morgan Stanley Europe SE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Nomura Financial Products Europe GmbH, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Société Générale και UniCredit Bank GmbH ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners).

Related posts

Eurolife: Πάνω από 112 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2022

admin

Avramar: Πουλά ψάρια για να ταΐσει τα… ψάρια της

admin

Νέο υποκατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Τρίπολη

admin

Energean: Εστίαση στα κοιτάσματα αερίου στην Περιοχή Ολύμπου στο Ισραήλ

admin

Η επόμενη ημέρα του κατασκευαστικού κλάδου

admin

Τιτάν: Τι σημαίνει το νέο business plan για μετοχή και όμιλο

admin

Οι business της Hyatt στην Ελλάδα

admin

ΕΥ: Οι έξι παράγοντες πίσω από την επιτυχία του εταιρικού μετασχηματισμού

admin

Πειραιώς: 10 Ιουλίου η ημέρα αποκοπής του μερίσματος

admin