Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ – «Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος»

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις του μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την έγκριση της πρότασης μομφής του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι που τον οδήγησε εκτός προεδρίας του κόμματος.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

Με σύντομη εισήγηση ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου

Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε μια εισαγωγική τοποθέτηση όπου σημείωσε ότι «χρειάζεται μια μεγάλη, προοδευτική αλλαγή» για να μην υπάρξουν ξανά τραγωδίες όπως στα Τέμπη ή να μην καταρρέει το ΕΣΥ, όπως ανάφερε ανάμεσα σε άλλα.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο «για δυστοπία» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τις ευθύνες του ως η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης παρά τα εσωτερικά ζητήματα.

«Καταθέσαμε εδώ και καιρό κοστολογημένες προτάσεις. Πιστεύουμε βαθιά ότι αν δεν απαλλαγούμε από τα βάρη που άφησε πίσω της η οικονομική κρίση δεν θα μπορέσουμε να μπούμε σε έναν κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τα φλέγοντα ζητήματα της στέγης και του ιδιωτικού χρέους», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

«Αποτρέπουμε τους πλειστηριασμούς και προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία. Για το Airbnb αναπτύσσουμε πλέγμα μέτρων, όπως αύξηση της επιδότησης ενοικίου και οικοδομούμε κατοικίες για τη στέγαση φοιτητών», πρόσθεσε.

«Η χώρα θα αλλάξει πορεία με μια μεγάλη προοδευτική στροφή, προϋπόθεση της οποίας είναι ένας μεγάλος και δυνατός ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Θα είναι υποψήφιος πρόεδρος;

Ο Νίκος Παππάς για το εάν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος είπε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα, έχουμε όλες μας τις δυνάμεις διοχετεύσει για να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί».

«Καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές που μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε τις πρωτοβουλίες μας», σημείωσε ο κ. Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση»

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση». Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε το μέγεθος της φθοράς της Νέας Δημοκρατίας.

Για τις τιμές ενέργειας

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «είναι σαφές ότι ανεξαρτήτως προθέσεων έχει διαμορφωθεί μία τεράστια στρέβλωση στην ενεργειακή οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ από νωρίς διατύπωσε μία σειρά από προτάσεις που είχα ήδη σπεύσει από το 2022 να υιοθετήσουν άλλες χώρες».

«Πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο λογικής απέναντι στην ακρίβεια», είπε ο Νίκος Παππάς και άφησε αιχμές κατά του Κωστή Χατζηδάκη.

«Να τολμήσουμε να φέρουμε τη ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο για να πιέζονται οι τιμές προς τα κάτω», τόνισε.

Για την καθαίρεση Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να καταθέσει υποψηφιότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό και όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά», είπε με νόημα ο Νίκος Παππάς και αναφέρθηκε στις αποφάσεις της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και τις διαδικασίες και θα προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική εκλογή», τόνισε.

Θα υπάρχει επιστροφή Τσίπρα;

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Οφείλουμε όλοι να μένουμε στις επίσημες τοποθετήσεις του», τόνισε αφού χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες και για το εάν θα στηριχθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει δυστυχώς τα απόνερα ενός δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος. Καλώ, όμως, τους πολίτες να διαβάσουν τις προτάσεις μας. Από εκεί και πέρα, για το δεύτερο ερώτημα θεωρώ ότι η πρόσφατη πολιτική πείρα και η ιστορία μας η σύγχρονη δείχνουν ότι στο ανώτατο αξίωμα είναι καλό να βρίσκονται άνθρωποι με κύρος και εκτόπισμα, όπως οι Στεφανόπουλος, Παπούλιας, Παυλόπουλος. Η δική μας παράταξη έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις, γιατί να μην προταθεί ένα στέλεχος που προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο αυτή τη φορά; Θα το δεχτεί ο κ. Μητσοτάκης; Άρα έχω αποφανθεί για την ερώτησή σας: Όχι», απάντησε ο Νίκος Παππάς.

Related posts

Συνεδριάζει στις 11.00 το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

admin

Καλάθι του νοικοκυριού: Πέφτουν οι τιμές στα επώνυμα, λέει ο Γεωργιάδης

admin

Μάχες χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ

admin

Επιμένουν προκλητικά τα τουρκικά ΜΜΕ: Εκτρέφει τρομοκράτες η Ελλάδα

admin

Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς

admin

Διπλή αντίδραση για την τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

admin

Οικονόμου: Για τα Τέμπη την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο – «Χρέος όλων μας είναι…»

admin

ΚΙΝΑΛ για τουρκικές παραβιάσεις: «Παραμένει προκλητικά αναθεωρητική και σε πλήρη ρήξη με τη διεθνή νομιμότητα»

admin

Ο Κασσελάκης ανοίγει «πόλεμο» με τους 11 του νέου φορέα

admin