Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Heineken: Ισχυρά, αλλά χαμηλότερα των προσδοκιών, κερδοφορία α’ εξαμήνου και guidance για το έτος

Η ολλανδική ζυθοποιία Heineken αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι έχασε τις εκτιμήσεις για το εξάμηνο και κατέγραψε μια απομείωση 874 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρεί περί το 6%.

Η παραγωγός της κορυφαίας σε πωλήσεις lager στην Ευρώπη ανέφερε αύξηση 12,5% στα λειτουργικά κέρδη εξαμήνου, κάτω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 13,2%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν την Tiger και τη Sol, δήλωσε ότι η καλή της απόδοση σε όλη την δραστηριότητά της κατά το α’ εξάμηνο, καθώς και τα σχέδια να αυξήσει τις επενδύσεις της, της δίνουν σιγουριά ότι θα αυξήσει τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος.

Πλέον αναμένει να επιτύχει οργανική αύξηση λειτουργικών κερδών μεταξύ 4% και 8% το 2024.

“Σε όλο το διοικητικό συμβούλιο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Heineken, Dolf van den Brink, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις σε βασικές αγορές και brands, με παράλληλη περαιτέρω αύξηση όγκου και εσόδων.

Ορισμένοι επενδυτές θεώρησαν ότι η Heineken ήταν υπερβολικά επιφυλακτική σε μια εποχή που οι ανταγωνιστές της ήταν αισιόδοξοι και υπάρχει ευρεία αισιοδοξία για τις προοπτικές των ζυθοποιών.

Η νέα καθοδήγηση της Heineken παραμένει κάτω από το 8,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο οικονομικός διευθυντής Harold van den Broek είπε ότι αυτή αντικατοπτρίζει τον αδύναμο Ιούνιο και Ιούλιο στην Ευρώπη, όπου οι κακές καιρικές συνθήκες επηρέασαν την απόδοση της Heineken και τα αναμενόμενα οφέλη από αθλητικά γεγονότα δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η Heineken υποβάθμισε την αξία του μεριδίου της 40% στην China Resources Beer, οδηγώντας σε καθαρή ζημία, αν και ο van den Broek είπε ότι η απομείωση σχετίζεται μόνο με την αξία της τιμής της μετοχής της επιχείρησης και όχι με την τριμηνιαία απόδοσή της, η οποία ήταν καλή.

Οι μετοχές πολλών κινεζικών εταιρειών έχουν πληγεί από ανησυχίες σχετικά με την ήπια καταναλωτική ζήτηση. Αν αυτό αντιστραφεί, η Heineken θα μπορούσε να αυξήσει ξανά την αξία της, ανέφεραν στελέχη.

Related posts

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι “ολοκλήρωσε την περικύκλωση” της πόλης της Γάζας

admin

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και εννέα τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στo ελεύθερο Ντονέτσκ

admin

Uber: Κατώτερο των προσδοκιών τρίμηνο αλλά ισχυρές προβλέψεις για το επόμενο

admin

Πουτζδεμόν: “Αποσύρομαι από την τοπική πολιτική σκηνή αν δεν εκλεγώ πρόεδρος της Καταλονίας”

admin

Βρετανία: Τα πεθερικά του πρωθυπουργού της Σκωτίας εγκλωβίστηκαν στη Γάζα

admin

Ουκρανία: Επτά οι νεκροί από τα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή της Χερσώνας

admin

Ρωσία: Έχει απελάσει 30.000 ξένους από τις αρχές του έτους

admin

Νετανιάχου για Χάγη: “Εξωφρενικά” τα περί γενοκτονίας – Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Άγκυρα συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα F-16 Βlock-70

admin