Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Goldman Sachs: Μερίσματα και εξαγορές στη στρατηγική ΕΤΕ και Eurobank

Goldman Sachs: Μερίσματα και εξαγορές στη στρατηγική ΕΤΕ και Eurobank

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, βρίσκονται σε καλό δρόμο για να πετύχουν ή και να υπερβούν το guidance τους για την τριετία 2024 – 2026, όσον αφορά τις βασικές μετρήσεις τους (π.χ. NIMs, ROTE, αύξηση δανείων, CET1 και κόστος κινδύνου), σημειώνει η Goldman Sachs, μετά τις επαφές που είχε με τις διοικήσεις των δύο τραπεζών, στο πλαίσιο του συμποσίου που διοργάνωσε στο Λονδίνο, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, οι διοικήσεις των ΕΤΕ και Eurobank υπογράμμισαν πως ο εταιρικός δανεισμός θα παραμείνει ο βασικός μοχλός της αύξησης των δανείων κατά την περίοδο 2024-2026, ενώ τα δάνεια που «πρασινίζουν» θα βρίσκονται στο προσκήνιο από το 2027.

Όσον αφορά τη διανομή κεφαλαίων, η διοίκηση της ΕΤΕ τόνισε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για αναλογία πληρωμών 30%/40%/50% το 2024/2025/2026. Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες δε, η τράπεζα δεν αποκλείει περαιτέρω αυξήσεις στον δείκτη πληρωμής μερισμάτων μετά το 2026.

Η διοίκηση της Eurobank σημείωσε ότι το guidance της, όσον αφορά τη διανομή κεφαλαίων, προϋποθέτει τη σταδιακή συσσώρευση του δείκτη πληρωμών στο 30%/40%/50% το 2024/2025/2026. Η τράπεζα εξετάζει, επίσης, δύο ευκαιρίες ανόργανης ανάπτυξης που σχετίζονται με εταιρεία Merchant Acquiring & Financing μέσω POS, στη Δυτική Ευρώπη (με συνεργάτη), και μια επιχείρηση Wealth Management, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, η Eurobank επανέλαβε ότι θα παρουσιάσει λεπτομερείς προοπτικές για τις συνέργειες από την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου με τα αποτελέσματα του 2024, το 2025.

#Goldman_Sachs #Εθνική_Τράπεζα #Eurobank #στρατηγική #guidance #μερίσματα #εξαγορές #συνεργασίες

Related posts

Motor Oil: Διανομή προσωρινού μερίσματος 0,40 Ευρώ ανά μετοχή

admin

ΟΛΘ: Στα €1,235/μετοχή το καθαρό μέρισμα για τη χρήση 2023

admin

Noval Property: Τα σημεία «κλειδιά» της δημόσιας προσφοράς

admin

Alpha Trust: Ολοκληρώθηκε απορρόφηση της θυγατρικής Alpha Trust Ελληνική Γη

admin

UBS: Ανθεκτικές οι μετοχές τεχνολογίας και την περίοδο ανακοίνωσης κερδών

admin

ΧΑ: Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση τριών εταιρειών

admin

Revoil: Καθαρά κέρδη €2,1 εκατ. το 2023-Πτώση 11,84% στις πωλήσεις

admin

Διαχείριση χαρτοφυλακίων: Στρατηγική συνεργασία 3Κ Investment Partners- Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ

admin

BriQ Properties: Στα €4,4 εκατ.τα έσοδα από μισθώματα στο εξάμηνο

admin