Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Euroxx: Τop picks οι ελληνικές τράπεζες, ποια μετοχή επιλέγει

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν η κορυφαία επιλογή μας (top pick) στην αγορά και βλέπουμε μια ανοδική δυνατότητα άνω του 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών των μετοχών και στους τέσσερις συστημικούς τίτλους, δηλώνει η Euroxx.

Κατά μέσο όρο, οι τράπεζες διαπραγματεύονται με P/E της τάξης του 5,0x με βάση τις προβλέψεις για το 2026, μια έκπτωση 20-30% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκπτώσεις δεν δικαιολογούνται εν όψει της καλύτερης μακροοικονομικής εικόνας (αύξηση ΑΕΠ >2,0% ετησίως έως το 2026), υψηλότερης αύξησης δανείων (3ετές CAGR 7%) και ανώτερων ROTE (βιώσιμα σε 13-14%).

Η επιστροφή στις πληρωμές μερισμάτων και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αύξηση των δανείων το 2ο τρίμηνο του 2024 είναι βασικοί καταλύτες, στο μέλλον, για μια περαιτέρω επαναξιολόγηση.

Οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν ένα πολύ ισχυρό δεύτερο τρίμηνο. Οι καλές συνολικά επιδόσεις το α’ εξάμηνο του 2024 οδήγησαν σε αναβάθμιση της καθοδήγησης που παρείχαν για το 2024 με την Εθνική να αναβαθμίζει επίσης προς τα πάνω τους στόχους της για το 2026. Αυξήσαμε επίσης τις εκτιμήσεις μας για το 2024-26 κατά 5-10% σε όλες τις τράπεζες, κυρίως λόγω υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ), αλλά και εξαιτίας των υψηλότερων προμηθειών και του χαμηλότερου κόστος κινδύνου (CoR), γράφει η χρηματιστηριακή.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε: Είμαστε θετικοί σε όλες τις ελληνικές τράπεζες και βλέπουμε την εύλογη αξία σε εύρος 7-8x P/E. Όσον αφορά την αποτίμηση, πιστεύουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει με P/E κοντά στο 4,0x, discount περίπου 40% έναντι ευρωπαϊκών ομίλων, παρά την ισχυρή απόδοση στην κερδοφορία και τη σταθερή κεφαλαιακή θέση (δείκτης FL CET1 άνω του 14%).

Η Euroxx δίνει σύσταση overweight για όλες τις τράπεζες και:

  • Τιμή στόχο 10,7 ευρώ από 9,8 ευρώ για την Εθνική.
  • Τιμή στόχο τα 2,7 ευρώ από 2,5 ευρώ για την Eurobank
  • Τιμή στόχο 6 ευρώ από 5,4 ευρώ για την Πειραιώς
  • Τιμή στόχο 2,5 ευρώ από 2,4 ευρώ για την Alpha Bank.

Related posts

Στο Βερολίνο για big business τράπεζες και επιχειρήσεις

admin

Επιθετική αύξηση επιτοκίων στο 15% από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

admin

Μπόνους στις ευρωτράπεζες δίνει η Bασιλεία

admin

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με το «Πειραιώς Equall 360°»

admin

Credit Suisse: Παραβίασε τους κανόνες για την καραντίνα ο πρόεδρος της τράπεζας

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Τέταρτος Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα

admin

Wells Fargo: Αλμα 86% στα κέρδη τέταρτου τριμήνου

admin

Ανακοίνωσε το πράσινο φως στον «Ηρακλή ΙΙΙ» η Κομισιόν

admin

Optima: Μπορεί να υπερβεί το στόχο για EBITDA άνω του 1 δισ. η Mytilineos

admin