Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ELTON: Στα €6,3 εκατ. το τίμημα εξαγοράς της «Ν.Λέκος Χημικά»

ELTON: Στα €6,3 εκατ. το τίμημα εξαγοράς της «Ν.Λέκος Χημικά»

Συμπληρωματική ανακοίνωση σχετικά με την εξαγορά της «Ν. Λέκος Χημικά ΑΕ» εξέδωσε ο Όμιλος Elton.

Eιδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 6,3 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή της έγινε κατά 5,5 εκατ. ευρώ μέσω του πενταετούς ομολογιακού δανείου από την τράπεζα Alpha Bank και το υπόλοιπο με ίδια κεφάλαια της Έλτον ΑΕΒΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Έλτον ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας «Ν. Λέκος Χημικά» με έδρα τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα Βοιωτίας στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναπτυξιακής του στρατηγικής.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται επιτυχημένα στην Ελληνική αγορά παραγωγής και διανομής πρώτων υλών και χημικών Α Υλών στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων. Συγκεκριμένα, παράγει και εμπορεύεται ειδικά μείγματα και συστατικά τροφίμων που αποτελούν πρώτες ύλες για τις βιομηχανίες γαλακτοκομικών, κρεάτων και αρτοποιίας.

Η συγκεκριμένη εξαγορά θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις εμπορικές δραστηριότητες του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό στις χώρες που έχει παρουσία ο Όμιλος. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι συμπληρωματικά στην γκάμα των προϊόντων του Ομίλου.

 

Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών της Ν. Λέκος Χημικά ΑΕ για την 12μηνη χρήση που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2024, προβλέπεται να ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ. Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής εξαγοράς, ο κος Νικόλαος Λεκός θα συνεχίσει να διατελεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Ν. Λέκος Χημικά ΑΕ.

#ELTON #εξαγορά #ΧΗΜΙΚΑ

Related posts

Ευρωσύμβουλοι: Από 6 Νοεμβρίου σε διαπραγμάτευση 250.000 νέες μετοχές

admin

ΕΚΤΕΡ: Στα €5,17 εκατ. τα καθαρά κέρδη α’εξαμήνου

admin

ΕΛΒΕ: Πρόσθετες δραστηριότητες στον σκοπό της εταιρείας ενέκρινε η ΓΣ

admin

Doppler: Εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού δανείου €4 εκατ.

admin

Το Alpha ETF FTSE Large Cap συμπληρώνει 15 χρόνια

admin

Ο Θάνος Ηλιόπουλος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ELTON

admin

Πώς καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intralot

admin

Μπήτρος: Εγκρίθηκε η μη καταβολή μερίσματος

admin

Yalco: «Ναι» από το Δ.Σ. για απόσχιση του κλάδου εμπορίας

admin