Image default
ΚΟΣΜΟΣ

EasyJet: Ελαφρά υπέρβαση των προβλέψεων για τα κέρδη στο οικονομικό έτος

Η EasyJet την Τρίτη ανακοίνωσε κέρδη για το 2023 σε “συμμετρία” με τις προσδοκίες των αναλυτών, μετά από ένα έτος ισχυρής ταξιδιωτικής ζήτησης και προθεσμιακών κρατήσεων, ωστόσο ο βρετανικός αερομεταφορέας σημείωσε ότι η γεωπολιτική αστάθεια θα επιβαρύνει το τρέχον τρίμηνο.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, οι υψηλές τιμές καυσίμων αεροσκαφών και η απειλή της ύφεσης έχουν υποβαθμίσει τις προοπτικές, με ορισμένους επενδυτές να προειδοποιούν ότι τα κέρδη μπορεί να έχουν κορυφωθεί.

Τα κέρδη της EasyJet προ τόκων και φόρων για το οικονομικό έτος έως το τέλος Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 476 εκατομμύρια λίρες (600,9 εκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με τα 473 εκατομμύρια λίρες που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της LSEG.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 4,3% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Ο αερομεταφορέας τόνισε ότι η ισχύς των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2024, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς εφοδιασμού στην Ευρώπη, παρείχαν θετικές προοπτικές για το επόμενο έτος συνολικά, αν και η προσωρινή παύση των πτήσεων προς το Ισραήλ και την Ιορδανία σήμανε ότι τα μειωμένα μεγέθη α΄ τριμήνου χρήσης της είναι απίθανο να βελτιωθούν σε ετήσια βάση.

“Πρόσφατη έρευνα στους καταναλωτές υπογραμμίζει ότι περίπου τα τρία τέταρτα των Βρετανών σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους σε σχέση με πέρυσι, με τα ταξίδια να συνεχίζουν να αποτελούν την κορυφαία προτεραιότητα για τις μη βασικές δαπάνες των νοικοκυριών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren.

Ο όμιλος σημείωσε επίσης ότι θα προτείνει μέρισμα 4,5 πένες ανά μετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων αργότερα τον Δεκέμβριο.

Πρόσθεσε ότι έχει αντισταθμίσει το 76% των αναγκών της σε καύσιμα αεροσκαφών για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024, προστατεύοντάς τη χρηματοοικονομική της θέση από την αστάθεια των τιμών.

Related posts

Γαλλία: Ανάπτυξη “πρόσθετων μέσων” για την αντιμετώπιση των ταραχών ανακοινώνει ο Μακρόν

admin

“Στήριξη στην Παλαιστίνη, κατάρα στο Ισραήλ”: Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη υπέρ των Παλαιστινίων

admin

Μ. Βρετανία: Αύξηση-ρεκόρ στα ενοίκια

admin

Ο Ζελένσκι προτείνει “συμπαραγωγή όπλων” με τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης

admin

Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας λέει ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για αντεπίθεση

admin

ΗΠΑ: Επιβράδυναν οι καταναλωτικές δαπάνες και ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

admin

Γερμανία: Εγείρονται ζητήματα ασφαλείας του αεροδρομίου του Αμβούργου μετά το περιστατικό ομηρείας στην πίστα του

admin

Pinterest: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία αποτελέσματα

admin

Το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ εγκρίνει πιθανές πωλήσεις πυραύλων σε ΗΒ, Φινλανδία, Λιθουανία

admin