Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote: Προχωρά στην εμπορική διάθεση του δικτύου Cosmote 5G+

Η COSMOTE κάνει πρώτη το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, προχωρώντας στην εμπορική διάθεση του δικτύου COSMOTE 5G . Η εξέλιξη του δικτύου κινητής COSMOTE που βασίζεται στην τεχνολογία 5G Stand-Alone (SA) θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες, απελευθερώνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες του 5G και φέρνοντας τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις, πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Η COSMOTE έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G. Τώρα κάνει το επόμενο βήμα, απελευθερώνοντας τις πραγματικές δυνατότητες των δικτύων πέμπτης γενιάς, μέσα από το COSMOTE 5G , το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο 5G Stand-Alone δίκτυο στην Ελλάδα. Η αναβαθμισμένη εμπειρία συνδεσιμότητας και οι καινοτόμες εφαρμογές αναμένεται να φέρουν νέες προοπτικές στην ψηφιακή οικονομία. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τις επενδύσεις μας σε δίκτυα νέας γενιάς, δημιουργώντας υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Το COSMOTE 5G θα προσφέρει συνολικά καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας, με σταδιακά ακόμα υψηλότερη ταχύτητα download και upload, ταχύτερη απόκριση (latency) και καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας στις κινητές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Επιπλέον, θα δώσει σημαντική ώθηση στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, και θα προσφέρει νέες δυνατότητες στα νοικοκυριά μέσα από καινοτόμες εφαρμογές, όπως το dynamic network slicing . Παράλληλα, χάρη στο χαμηλό latency ανοίγει το δρόμο για επαναστατικές εφαρμογές στην ιατρική, τα logistics, τις μεταφορές, καλύτερη εμπειρία mobile gaming, καλύτερη υποστήριξη εφαρμογών Internet of Things κ.ά.

Η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου COSMOTE 5G βρίσκεται ήδη στο 50% και θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσει το 60% έως το τέλος του 2024.

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως προγράμματος φωνής (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Προϋπόθεση είναι να διαθέτουν συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE 5G και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G .

Οι κατασκευαστές που υποστηρίζουν πρώτοι το COSMOTE 5G είναι η Samsung με τα μοντέλα Galaxy S23, S23 και S23 Ultra και η Xiaomi με τα μοντέλα 13 και 13 Pro. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G .

Περισσότερες πληροφορίες για το COSMOTE 5G στο: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/cosmote-5g-plus.html.

Related posts

Ανοιχτή η Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών τις Κυριακές 17 και 24 Μαρτίου

admin

Enterprise Greece, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΣΕΒΕ: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

admin

ΔΕΗ: Ολοι οι όροι του διαγωνισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ

admin

Τρία ξενοδοχεία στην Ελλάδα απέκτησε η Nordic Leisure Travel

admin

SafeSize: H start up της χρονιάς έκανε «άνοιγμα» σε 7 χώρες σε ένα τρίμηνο!

admin

Νέα καμπάνια από το Fortimel της Nutricia για τη διαχείριση της δυσθρεψίας

admin

Αύξηση εσόδων και EBITDA στο εννεάμηνο για την Premia Properties

admin

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Propertise Real Estate ανέλαβε η Bewise

admin

Μεγάλη ανταπόκριση από εξαγωγικές για την ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ

admin