Image default
ΚΟΣΜΟΣ

.com: Ποια εταιρεία ελέγχει το domain και τι ζητούν οργανώσεις κατά των μονοπωλίων

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να αναγκάσει την Verisign Inc. να υποβάλει ανταγωνιστικές προσφορές για τη διατήρηση του μητρώου ιστοτόπων που καταλήγουν σε .com, αφού η εταιρεία έχει αυξήσει τις τιμές κατά 70% την τελευταία δεκαετία, δήλωσαν υποστηρικτές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε δύο επιστολές τους προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εμπορίου των ΗΠΑ την Πέμπτη, ορισμένες ομάδες που υποστηρίζουν την επιθετική επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας προέτρεψαν την Εθνική Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών της χώρας να ενημερώσει τη Verisign ότι θα επιτρέψει ανταγωνιστικές προσφορές για τον τομέα .com μόλις λήξει η σύμβαση της εταιρείας για τη μονοπωλιακή χρήση του το επόμενο έτος.

“Η VeriSign συνέχισε να ανεβάζει τις τιμές για τους πελάτες, αποκομίζοντας υπερβολικά κέρδη χωρίς να παρέχει καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία”, σημειώνεται στην επιστολή, την πρωτοβουλία της οποίας έλαβε η American Economic Liberties Project. Οι ανταγωνιστικές προσφορές για το domain πιθανότατα θα οδηγούσαν σε χαμηλότερες τιμές, σημειώνεται, και θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επιβάλει εκ νέου ανώτατα όρια τιμών για να “σταματήσει αυτόν τον φαύλο κύκλο εκμετάλλευσης”.

Η Verisign, η οποία αποκόμισε έσοδα 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, διαχειρίζεται το μητρώο .com, το οποίο είναι ουσιαστικά ένας κατάλογος ιστότοπων και του ποιος τους κατέχει. Εκπρόσωπος της Verisign δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

Για χρόνια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ περιόριζε την τιμή που θα μπορούσε να χρεώσει η Verisign για εγγραφές ιστοτόπων στα 6 δολάρια, αν και αυτό αυξήθηκε σε 7,85 δολ. κατά τη διάρκεια των ετών της διακυβέρνησης Ομπάμα. Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε αυτό το ανώτατο όριο το 2018, επιτρέποντας στην εταιρεία να αυξήσει τις τιμές της έως και 7% ετησίως έκτοτε. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει 10,26 δολ. για εγγραφές ιστοτόπων από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι οργανώσεις προέτρεψαν επίσης τους αντιμονοπωλιακούς βραχίονες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να αποσύρουν τις οδηγίες από το 2018 που επέτρεψαν την εξάλειψη των ανώτατων ορίων τιμών, επικαλούμενοι εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν το 2021 για ζητήματα ανταγωνισμού.

Related posts

Δήλωση-μυστήριο εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού: “Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση, μπορεί να πράξουμε κάτι διαφορετικό”

admin

Η Γερμανία, με φόντο την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, ζητεί ταχεία ένταξη των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ

admin

Κύπρος: Σήμερα η συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη – Β. Νετανιάχου στη Λευκωσία – Αύριο η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

admin

Η Σουηδία θέλει να επιτρέψει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου

admin

Ισραήλ: Σειρήνες για εισερχόμενους πυραύλους στο Τελ Αβίβ και σε άλλες μεγάλες πόλεις

admin

Bank of America: Πτώση κερδών, έχασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα

admin

Ζελένσκι: Ευχαριστώ στρατιώτες για κάθε μέτρο απελευθερωμένο από το ρωσικό κακό

admin

Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Βικτόρια Νούλαντ στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού

admin

Αbercrombie & Fitch: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη τριμήνου – Ανεβάζει τον πήχη για το έτος

admin