Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bowman (Fed): Πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων

Το μέλος του Δ.Σ. της αμερικανικής Federal Reserve, Michelle Bowman επανέλαβε σήμερα την εκτίμηση της ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται με τα επιτόκια όμως να διατηρούνται στο σημερινό τους επίπεδο, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Η Bowman ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τα εισερχόμενα στοιχεία προκειμένου να αξιολογεί την κατάλληλη πορεία για τη νομισματική πολιτική, ενώ επισήμανε αρκετούς κινδύνους που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πληθωριστικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από γεωπολιτικές συγκρούσεις, της χαλάρωσης των οικονομικών συνθηκών και της συνεχιζόμενης στενότητας στην αγορά εργασίας. 

“Σε περίπτωση που τα εισερχόμενα στοιχεία συνεχίσουν να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τον στόχο του 2%, θα καταστεί τελικά σκόπιμο να μειώσουμε σταδιακά το επιτόκιο πολιτικής μας για να αποτρέψουμε να γίνει υπερβολικά περιοριστική η νομισματική πολιτική”, ανέφερε η αξιωματούχος στο πλαίσιο ομιλίας της σε τραπεζικό συνέδριο στη Φλόριντα. “Κατά την άποψή μου, δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο”, πρόσθεσε. 

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε ότι κάποια πρόωρη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να απαιτήσει αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. 

“Ενώ η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είναι σε περιοριστικό επίπεδο, οδηγώντας τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου, παραμένω πρόθυμη να αυξήσω τα επιτόκια σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση, εάν τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει σταματήσει ή αναστραφεί”. 

Related posts

Ιράν: Η Χαμάς είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους άμαχους ομήρους

admin

Ο Ζελένσκι θα επισκεφτεί την Τουρκία την Παρασκευή – Θα έχει συνάντηση με τον Ερντογάν

admin

Πεντάγωνο: Οι απώλειες αμάχων στη Γάζα ανέρχονται σε χιλιάδες

admin

Ελαφριές ζημιές υπέστη φορτηγό πλοίο σε επίθεση UAV στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Μέλος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με Πακιστάν και Αφγανιστάν

admin

Λιβύη: Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τις γενναιόδωρες υποτροφίων σπουδών στην Τουρκία

admin

Έκθεση Fed: Ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθούσε να προβληματίζει τα περισσότερα νοικοκυριά

admin

Νέα στρατηγική για την Κίνα: Τι αναφέρει το ιστορικό έγγραφο για την αλλαγή στρατηγικής της Γερμανίας

admin

Εμιρατινός πρέσβης: Δυναμική και δυναμισμός στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΑΕ

admin