Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Η ισπανική Repsol εξασφάλισε άδεια από τις ΗΠΑ να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα

Η ισπανική εταιρεία γεωτρήσεων Repsol έλαβε άδεια από τις ΗΠΑ την Τετάρτη για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και μετά τις 31 Μαΐου, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Οι εταιρείες πετρελαίου που θέλουν να παραμείνουν στη Βενεζουέλα έχουν υποβάλει αίτηση για άδειες από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μετά την εκ νέου επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον κατά του Καράκας τον περασμένο μήνα. 

Η Repsol υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την κρατική Petroleos de Venezuela που προσθέτει πεδία από κοινού διαχείρισης στις δραστηριότητές της. Τους επόμενους μήνες τα περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να παράγουν 20.000 βαρέλια την ημέρα, διπλασιάζοντας την ποσότητα που παράγει η ευρωπαϊκή πετρελαϊκή εταιρεία σε ένα από τα τρία εγχειρήματά της, δήλωσε ο CEO Josu Jon Imaz σε συνομιλία με επενδυτές τον Απρίλιο.

Αξιωματούχοι Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις κυρώσεις ως μοχλό για να εξασφαλίσουν δικαιότερες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα τον Ιούλιο. Πέρυσι, η Ουάσιγκτον κατάργησε προσωρινά τους περιορισμούς στους τομείς του χρυσού και του πετρελαίου της Βενεζουέλας, αφότου η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και η αντιπολίτευση υπέγραψαν συμφωνία στα Νησιά Μπαρμπάντος για τις εγγυήσεις ελεύθερων εκλογών.

Μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης στις κρατικές εταιρείες της, που τελικά επλήγησαν από τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο έχει δώσει στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες περισσότερο λειτουργικό έλεγχο στις τοπικές κοινοπραξίες. Η Repsol έχει επί του παρόντος τρεις κοινοπραξίες με την PDVSA, μία από αυτές μαζί με την ιταλική Eni.

Η ισπανική εταιρεία ήταν επίσης μεταξύ των ξένων πετρελαϊκών εταιρειών που παραδίδουν μια σειρά καυσίμων και διυλισμένων προϊόντων στην PDVSA, συμβάλλοντας στην ανακούφιση από χρόνια επώδυνων ελλείψεων βενζίνης.

Related posts

ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε βουλευτή για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος

admin

ΗΠΑ: Τρίτο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα, χωρίς να καταφέρουν να πλήξουν τον Τραμπ

admin

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέει στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να συντρίψουν τον εχθρό

admin

Σούνακ: Η “δίκαιη θέση” της Ουκρανίας είναι εντός του ΝΑΤΟ

admin

Μπουρκίνα Φάσο: Η χούντα διέταξε την απέλαση του στρατιωτικού ακολούθου της Γαλλίας

admin

Κιργιστάν: Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδια στη Ρωσία

admin

Λίβανος: Ο στρατός εμπόδισε σε 1.200 Σύρους να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα

admin

Στην Αθήνα στις 16-17 Απριλίου η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

admin

Η Κομισιόν παρουσίασε σχέδιο δράσης για τη στήριξη του ευρωπαϊκού κλάδου αιολικής ενέργειας

admin