Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avramar: Αποεπενδύεται η Mubadala Investments

Συμφωνία, μεταξύ Mubadala Investments και Amerra Capital, για τη μεταβίβαση από την πρώτη στη δεύτερη του 43,08% Avramar Ιχθυοκαλλιέργειες αναφέρει δημοσίευμα του ισπανικού site «El Economista.es», εξέλιξη που επιβεβαιώνεται από πηγές στην Αθήνα, με τις οποίες συνομίλησε το -.gr.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι Mubadala και Amerra κατέληξαν σε συμφωνία για την αποεπένδυση της πρώτης από την Avramar, σημειώνοντας ότι η Amerra ως private equity fund έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να χειριστεί την υπόθεση εξυγίανσης του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών, ο οποίος θυμίζουμε ότι εδρεύει στην Βαλένθια.

Τραπεζικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Mubadala να αποεπενδυθεί και την ύπαρξη προχωρημένων συζητήσεων με την Amerra. Δεν είναι όμως εις γνώση τους αν η διαπραγμάτευση οδήγησε σε συμφωνία.

Το δημοσίευμα του El Economista.es αναφέρει ακόμη ότι για τις ισπανικές του δραστηριότητες ο όμιλος Avramar έκλεισε τον Φεβρουάριο συμφωνία με τράπεζες για διατήρηση επί μια τετραετία γραμμών πίστωσης, σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, με αντάλλαγμα τη μείωση του ισολογισμού με κλείσιμο μονάδων. Το κόστος αναδιάρθρωσης ανήλθε σε 20 εκατ. ευρώ επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα των ισπανικών εταιρειών του ομίλου κατά τη χρήση 2023.

Related posts

Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Νέο πρόγραμμα Υγείας από 12 ευρώ το μήνα

admin

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έφερε την παραγωγή της Carlsberg στην Ελλάδα

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Unison από Mytilineos

admin

Νέα εξαγορά κέντρου logistics από τη Streem Global (HIG)

admin

Μπλε Κέδρος: Μοιράζει μέρισμα €0,0361, στις 19/8 η αποκοπή

admin

Χώρους του λιμανιού παραχώρησε ο ΟΛΠ στο υπουργείο Ναυτιλίας

admin

Κίκιζας, Χαρπαντίδης, Σταύρου και Μπενόπουλος στο νέο δ.σ. της ΟΠΤΙΜΑ

admin

Η THRAKON εγκαινιάζει το έκτο της εργοστάσιο στην Ελλάδα

admin

Δυναμικό παρών στην 88η ΔΕΘ έδωσε η Bayer Ελλάς

admin