Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Augustinus Bader: Το brand που άλλαξε τα δεδομένα «βλέπει» αύξηση πωλήσεων έως και 40%

Ποιος δεν έχει ακούσει γι’ αυτό το μπλε μπουκάλι που έχει κλέψει τις καρδιές των makeup artists, των beauty editors, αλλά και των celebrities όπως της Βικτώρια Μπέκαμ, της Κιμ Καρντάσιαν, της Κέιτ Μπόσγουορθ, του Μρατ Πιτ και του Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Ο λόγος για την πολυτελή σειρά περιποίησης Augustinus Bader, που από το 2018 που κυκλοφόρησε έχει αναστατώσει τη βιομηχανία της ομορφιάς χάρη στην έξυπνη τεχνολογία της, που υποστηρίζει την έμφυτη δυνατότητα ανανέωσης του δέρματος, αντιμετωπίζοντας από λεπτές γραμμές και ρυτίδες μέχρι κηλίδες και κοκκινίλες.


Η Augustinus Bader που συνιδρύθηκε από έναν πρώην τραπεζίτη της BTG Pactual, είναι σε καλό δρόμο για να αναπτυχθεί κατά 40% φέτος, καθώς η νεοσύστατη μάρκα ξεπερνά την επιβράδυνση στα καλλυντικά υψηλών προδιαγραφών.





Παρά την υποχώρηση της ζήτησης για premium μάρκες περιποίησης δέρματος σε μεγαλύτερους ομίλους ομορφιάς, όπως η L’Oreal SA ή η Estee Lauder Cos, η Augustinus Bader επωφελείται από την εικόνα της ως «νέο cool kid on the block», του οποίου η πελατεία -στις ΗΠΑ ειδικότερα- είναι πολύ πιστή, δήλωσε σε συνέντευξή του ο συνιδρυτής Charles Rosier.


Ένα μπουκάλι των 50 ml (1,7 ουγγιές) του κορυφαίου προϊόντος της μάρκας, The Rich Cream, πωλείται για περίπου 300 δολάρια στη Sephora. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη αγορά της, με περίπου 60% των πωλήσεων, δήλωσε ο Rosier.





Τα προϊόντα της Augustinus Bader, που παρουσιάζονται σε συσκευασίες μπλε και χάλκινου χρώματος, έχουν υποστηριχθεί από διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως η Μέλανι Γκρίφιθ, η οποία επένδυσε αρχικά στη μάρκα μαζί με τον πρώην σύζυγό της Ντον Τζόνσον. Η μάρκα ιδρύθηκε το 2018 και φέρει το όνομα του άλλου συνιδρυτή της, του Augustinus Bader, η έρευνα του οποίου στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας στη Γερμανία τον οδήγησε στη δημιουργία ενός τζελ για τη θεραπεία του καμένου δέρματος, εξήγησε ο Rosier.


Οι ιδρυτές και ο Γάλλος επιχειρηματίας Jacques Veyrat κατέχουν την πλειοψηφία του κεφαλαίου της εταιρείας, δήλωσε ο Rosier. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία τηλεπικοινωνιών Xavier Niel, τον Antoine Arnault, ο οποίος είναι επικεφαλής της εικόνας και της επικοινωνίας στην LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, και τον πρόεδρο της Diageo Plc, Javier Ferran, δήλωσε ο Rosier.





Ο Veyrat βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την πώληση της εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen SA και πρόκειται να κερδίσει 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ από τη συναλλαγή.


Οι καθαρές πωλήσεις της Augustinus Bader θα κυμανθούν μεταξύ 130 και 140 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, από περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια το 2023, δήλωσε ο Rosier. Ο πρώην συνεργάτης της βραζιλιάνικης BTG Pactual βλέπει τα Ebidta της εταιρείας σε περίπου 15 εκατ. δολάρια το 2024.


Η μάρκα δεν έχει οικονομικούς περιορισμούς και οι ιδιοκτήτες δεν βιάζονται να την πουλήσουν, δήλωσε ο Rosier, αν και δεν το απέκλεισε στο μέλλον. «Αν κάποια στιγμή θα μπορούσε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου ομίλου και είναι προς το συμφέρον όλων των μετόχων να το κάνουμε, τότε γιατί όχι;», είπε.






--.GR

Related posts

Το «ελληνικό θαύμα» της Zara

admin

MyData: Πρεμιέρα για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ

admin

ΡΑΑΕΥ: Στέλνει «ραβασάκια» στους προμηθευτές για να μετριάσει τη σύγχυση των καταναλωτών

admin

Σβήνουν και τους φόρους του 2022 τα «voucher» των πάγιων δαπανών

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκανε το 4×4 και έφθασε μία «ανάσα» από τις 1.200 μονάδες

admin

9η Αξιολόγηση: Το «σχέδιό – ανάσα» για την οικονομία που θα παρουσιαστεί στους θεσμούς

admin

Μείωση ενοικίων: Στο «περίμενε» οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις αποζημιώσεις – Πότε θα καταβληθούν

admin

Οι νέοι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

admin

Χατζηδάκης: Συνεντεύξεις σε Bloomberg και CNBC – «Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι 5πλάσιος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης»

admin