Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Alumil: Εγκρίθηκε η απόσχιση του Κλάδου Χυτηρίου- Σύσταση νέας εταιρείας

Alumil: Εγκρίθηκε η απόσχιση του Κλάδου Χυτηρίου- Σύσταση νέας εταιρείας

Η «ΑΛΟΥΜΥΛ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» («Διασπώμενη» ή η «Εταιρεία»), ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου 2024, εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης διάσπασης της Εταιρείας δι’ απόσχισης του Κλάδου Χυτηρίου με σύσταση νέας εταιρείας (η «Επωφελούμενη») με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 57 και των άρθρων 59 – 74 του Ν. 4601/2019, του Ν.4548/2018 και του Ν.Δ. 1297/1972, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

Ειδικότερα, η διάσπαση θα αφορά στην απόσχιση του Κλάδου Χυτηρίου της Εταιρείας, τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του οποίου περιλαμβάνονται στη Λογιστική Κατάσταση – Ισολογισμό Μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου Κλάδου με ημερομηνία 30.06.2024.

Από 01-07-2024, ήτοι από την επόμενη ημέρα του Ισολογισμού Μετασχηματισμού – Λογιστικής Κατάστασης Απόσχισης και υπό την αίρεση της έγκρισης της Διάσπασης από τους μετόχους της Διασπώμενης Εταιρείας και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, όλες οι πράξεις και συναλλαγές της Διασπώμενης Εταιρείας που αφορούν στον Κλάδο, μέχρι την Ημέρα Διάσπασης και της ίδρυσης της Επωφελούμενης Εταιρείας (ήτοι της καταχώρισης της συμβολαιογραφικής πράξης για την Απόσχιση στο Γ.Ε.ΜΗ., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68, 69 παρ. 2 και 70 του Ν. 4601/2019 και κατόπιν της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές), θεωρούνται ότι γίνονται, από λογιστική άποψη, στο όνομα και για λογαριασμό της Διασπώμενης Εταιρείας.

Σε περίπτωση που προκύψουν ζημιές κατά το διάστημα αυτό, υποχρεούται η Διασπώμενη εταιρεία να τις καλύψει με μετρητά προς αποφυγή μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας, σε περίπτωση δε που προκύψουν κέρδη, εφαρμόζονται οι ισχύουσες φορολογικές διατάξεις.

Με την ολοκλήρωση της απόσχισης επέρχονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:

α. Η Επωφελούμενη Εταιρεία θα ιδρυθεί με το καταστατικό που θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Διασπώμενης και θα περιληφθεί στην οριστική Πράξη Διάσπασης που θα περιβληθεί τον συμβολαιογραφικό τύπο.

β. Η Επωφελούμενη Εταιρεία υποκαθίσταται αυτοδικαίως ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτήν περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτή αποτυπώνεται στον Ισολογισμό Μετασχηματισμού – Λογιστική Κατάσταση Απόσχισης του αποσχιζόμενου Κλάδου και διαμορφώνεται μέχρι την Ημέρα Διάσπασης.

Στο πλαίσιο της καθολικής διαδοχής, περιέρχεται στην Επωφελούμενη Εταιρεία το σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και γενικά εννόμων σχέσεων του αποσχιζόμενου από τη Διασπώμενη Εταιρεία Κλάδου ή που αφορούν σε αυτόν, περιλαμβανομένων των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της τελευταίας.

γ. η Διασπώμενη καθίσταται μέτοχος της Επωφελούμενης λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Επωφελούμενης και ειδικότερα συνολικά τετρακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες εκατόν ογδόντα (485.180) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκατό Ευρώ (€100,00) εκάστη.

Η Διασπώμενη μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης, θα διατηρήσει τις μετοχές εκδόσεώς της εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ακολούθως θα διατηρήσει τις υπηρεσίες ενημέρωσης και σχέσεων με επενδυτές, τις υπηρεσίες τήρησης μετοχολογίου καθώς επίσης και τις κανονιστικά και θεσμικά προβλεπόμενες υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Επιπροσθέτως, η Διασπώμενη μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης θα συνεχίσει τη λειτουργία της με τα περιουσιακά στοιχεία και θα εξακολουθήσει τις δραστηριότητες που θα παραμείνουν σ’ αυτήν. Τυχόν δικαιώματα μετόχων ή πιστωτών της Διασπώμενης ασκούνται κατά τις κείμενες διατάξεις.

Επισημαίνεται ότι κατά την ανωτέρω συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνέταξε την κατά το άρθρο 61 του ν. 4601/2019 έκθεσή του προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της με σκοπό να δικαιολογήσει από νομική και οικονομική άποψη το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης της Εταιρείας δι απόσχισης του ως άνω κλάδου και επίσης ενέκρινε το σχέδιο καταστατικού της Επωφελούμενης προς περαιτέρω υποβολή του προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της ως άνω απόσχισης τελεί υπό την αίρεση της κατά νόμο απαιτούμενης έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας καθώς και της λήψης όλων των λοιπών αναγκαίων εγκρίσεων. Η Εταιρεία θα ενημερώνει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της διαδικασίας απόσχισης.

#ALUMIL #νέα_εταιρεία

Related posts

CNL Capital: Καλύφθηκε με private placement ομολογιακό δάνειο έως €850000

admin

Καπετανάκος για IPO της Noval: Η απαρχή μίας νέας πρόκλησης

admin

Motor Oil: Στo €1,1628/μετοχή το καθαρό υπόλοιπο μερίσματος-Πότε καταβάλλεται

admin

Centric: Λύση και εκκαθάριση της θυγατρικής Chicken Stories

admin

Attica Bank: Η Άννα Γκόβα αναλαμβάνει Chief Legal Officer

admin

«Glory days» για το ελληνικό χρηματιστήριο-Τα top picks της Optima

admin

Πλησιάζει η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI: Το ελληνικό ενδιαφέρον

admin

Αναστέλλεται το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Revoil

admin

Χρηματιστήριο: Η υπέρβαση των 1431 μονάδων ο άμεσος στόχος για τον Γ.∆.

admin