Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank: Τρεις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε για την έκδοση της Alpha Bank που βγήκε χθες στις αγορές με ομόλογο tier 2 και άντλησε 500 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα η έκδοση της τράπεζας να υπερκαλυφθεί κατά τρεις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ και έτσι η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε ελαφρώς χαμηλότερα, στο 6,125%, από την περιοχή του 6,375% – 6,500% που είχαν τοποθετηθεί οι αρχικές εκτιμήσεις για την τιμολόγηση του κουπονιού, δηλαδή περί τις 30 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από προχθές, το ομόλογο έχει ωρίμανση στα 10,25 έτη, με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,25 έτη (10.25NC5.25), ενώ αναμένεται να αξιολογηθεί με «B1» από τη Moody’s. Τη διαδικασία έτρεξαν ως ανάδοχοι οι Baclays, BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Unicredit.

Επαναγορά

Η Alpha Bank έχει δώσει επίσης εντολή στις Barclays, BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs Bank Europe, Morgan Stanley και UniCredit να λειτουργήσουν ως Dealer Managers σε προσφορά επαναγοράς υφιστάμενου ομολόγου ύψους 500 εκατ. με κουπόνι 4,25%, λήξεως 13 Φεβρουαρίου 2023. Το σύνολο των επενδυτών το οποίο συγκέντρωσε η έκδοση ανέρχεται σε 130.

Η Alpha Bank είχε βγει στις αγορές με τίτλο senior τον Φεβρουάριο του 2024 ύψους 500 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 5%. Πριν από τη Eurobank στις αγορές με senior ομόλογο βγήκε η Τράπεζα Πειραιώς, έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ, επίσης με επιτόκιο 5%.

Related posts

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας

admin

Alpha Bank: Σήκωσε από τις αγορές 400 εκατ. ευρώ με senior preferred ομόλογα

admin

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στις τράπεζες

ad

Alpha Bank: Στην Hoist Finance το πακέτο κόκκινων δανείων Venus

admin

Alpha Bank: Ενίσχυση του Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας εις μνήμην του Γ. Αρώνη

admin

Υπερκαλύφθηκε ήδη το ομόλογο της Alpha Bank

ad

Alpha: Οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας

admin

Θρηνεί η οικογένεια της Alpha Bank – Έφυγε ο Γιάννης Κωστόπουλος

NEWSROOM

Χρηματιστήριο: Οι 5+3 εισηγμένες που βγήκαν… χαμένες από τον Μάρτιο

ad