Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Alpha Bank: Οι βασικές ημερομηνίες για τη διανομή του μερίσματος

Alpha Bank: Οι βασικές ημερομηνίες για τη διανομή του μερίσματος

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοίνωσε ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 24.7.2024 ενέκρινε τη διανομή σε μετρητά ποσού Ευρώ 61.133.013 στους Μετόχους της Εταιρείας μέσω της καταβολής σε μετρητά από ενδοομιλικά αποθεματικά μερισμάτων ποσού Ευρώ 0,026026514 ανά μετοχή, εξαιρουμένων 3.965.290 ιδίων μετοχών τις οποίες κατέχει η Εταιρεία από την παρούσα ημέρα.

Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο μέρισμα υπολογίζεται πριν από την παρακράτηση του επιβαλλόμενου φόρου (5% επί του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα άρθρα 61, 62 και 64 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει). Ως εκ τούτου, το καταβλητέο καθαρό ποσό του μερίσματος σε μετρητά για τη διαχειριστική χρήση 2023 προς τους Μετόχους μετά την ως άνω παρακράτηση φόρου και εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία από την παρούσα ημέρα ανέρχεται σε Ευρώ 0,024725188 ανά μετοχή.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε επί των βασικών ημερομηνιών σε σχέση με το μέρισμα σε μετρητά, ως εξής:

α. 26.7.2024: Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος (ήτοι η ημερομηνία από την οποία οι μετοχές της Εταιρείας θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος).

β. 29.7.2024: Ημερομηνία καταγραφής δικαιούχων μερίσματος σε μετρητά (ήτοι η ημερομηνία κατά την οποία δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι όλοι οι Μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία της Εταιρείας στο Σύστημα Άυλων Τίτλων).

γ. 1.8.2024: Ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος σε μετρητά (η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η καταβολή μερίσματος σε μετρητά).

Το μέρισμα σε μετρητά καταβάλλεται μέσω της ορισθείσας πληρώτριας τράπεζας, της «Alpha Τράπεζα Α.Ε.», ως ακολούθως:

− Μέσω των Συμμετεχόντων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες/εταιρείες επενδύσεων), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) και των σχετικών αποφάσεών του.

− Ειδικά σε περιπτώσεις καταβολής σε νόμιμους κληρονόμους θανόντων δικαιούχων Μετόχων, των οποίων οι κινητές αξίες τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της οικείας Μερίδας στο Σ.Α.Τ. υπό τον χειρισμό της ΕΛ.Κ.Α.Τ., η διαδικασία καταβολής μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Alpha Bank μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης του κληρονόμου από την ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Διευκρινίζεται στους Μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος παραγράφεται, εάν το μέρισμα δεν εισπραχθεί εντός χρονικού διαστήματος πέντε (5) ετών από το τέλος του έτους κατά το οποίο θεμελιώθηκε το αντίστοιχο δικαίωμα (άρθρο 250, περίπτωση 15 του Αστικού Κώδικα) και ότι μετά το πέρας του εν λόγω διαστήματος τυχόν σχετικό ποσό θα περιέρχεται στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 1 του νομοθετικού διατάγματος 1195/1942.

#Alpha_Υπηρεσιών_και_Συμμετοχών #ΤΑΚΤΙΚΗ_ΓΕΝΙΚΗ_ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ #ΜΕΡΙΣΜΑ_ΣΕ_ΜΕΤΡΗΤΑ

Related posts

CNL Capital: Στις 28/5 η αποκοπή του υπόλοιπου μερίσματος

admin

Κλουκίνας-Λάππας: ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου βρεφικών-παιδικών ειδών

admin

Το νέο ποσοστό της Goldman Sachs στη ΔΕΗ

admin

Lavipharm: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα διοικητική διάρθρωση της εταιρείας

admin

Τα top picks της Solidus Securities για το 2024

admin

Macquarie: Η μεταβλητότητα και η αβεβαιότητα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες

admin

Πειραιώς: Κέρδη €783 εκατ. το 2023 προβλέπει η Optima

admin

Η Πολυξένη Καζόλη νέο μέλος στο ΔΣ της Metlen

admin

Πότε θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του μερίσματος της ΕΧΑΕ

admin