Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alfa Wood Πίνδος: Τι φέρνει ο νέος πλειστηριασμός για τη μονάδα στα Γρεβενά

Στα Γρεβενά είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς είναι η «μέρα της Alfa Wood Πίνδος», μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες ξυλείας. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και το δεύτερο «ακριβότερο» σφυρί, -για αυτή την περίοδο τουλάχιστον-, μετά τον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει αυξηθεί στα 23,86 εκατ. ευρώ.


Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι εάν θα βρεθεί αυτή τη φορά επενδυτής πρόθυμος να δώσει το «φιλί της ζωής» σε μια μονάδα σχεδόν έτοιμη να λειτουργήσει. Κάτι που δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό δεδομένου ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον σε προηγούμενους πλειστηριασμούς όταν το τίμημα ήταν σαφώς χαμηλότερο. Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και το timing…





Υπενθυμίζεται ότι η Alfa Wood Πίνδος, βρίσκεται στη δίνη των πλειστηριασμών από τα τέλη του 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης στα 27.018.765 ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο 2022, η τιμή είχε μειωθεί στα 17.562.197,80 ευρώ. Ωστόσο, και οι δύο αυτοί πλειστηριασμοί κατέληξαν άγονοι.


Για τις 24 Ιανουαρίου 2024 είχε προγραμματιστεί ένα ακόμη σφυρί, με την τιμή εκκίνησης να έχει διολισθήσει περαιτέρω στα 13.279.066 ευρώ. Αυτό αποφεύχθηκε καθώς η οφειλέτρια εταιρεία κατέθεσε προσφυγή, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ως προς την εκτίμηση της αξίας και την τιμή πρώτης προσφοράς, με αύξηση στο ποσό των 35.000.000 ευρώ.





Το Μονομελές Πρωτοδικείο Γρεβενών, με την απόφασή του που εκδόθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2024, έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή, ορίζοντας στα 10.253.522 ευρώ την τιμή για το ακίνητο με τα κτίρια και στα 13.611.000 ευρώ την τιμή για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, με τη νέα συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 23.864.522 ευρώ.

Με αυτή την αυξημένη τιμή εκκίνησης βγαίνει σήμερα για μια ακόμη φορά σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για 10.000 νέους: Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις – Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

admin

Επίδομα 534 ευρώ: Δηλώσεις με προαναγγελία – Αλλάζουν όλα στις αναστολές Φεβρουαρίου

admin

Άδεια μητρότητας και πατρότητας – Γονικές άδειες: Τι ισχύει και τι δικαιούνται οι γονείς

admin

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Προς επέκταση στήριξη της οικονομίας με σχέδιο 2,4 δισ. ευρώ

admin

Προς νέα συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδότες – Ποια επιδόματα διασώζονται

admin

Ιστορική συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS έναντι 3,2 δισ. δολαρίων

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεκίνησε με το «δεξί» στην πρώτη εβδομάδα της χρονιάς

admin

Χαράλαμπος Σημαντώνης: Να ενταχθεί η ναυπήγηση πλοίων Μικρών Αποστάσεων (shortsea) στο Ταμείο Ανάπτυξης

admin

«Κορωνοχρέη», αναστολές και Συν-Εργασία: Τι προβλέπει η σχετική τροπολογία για «πάγωμα» και παρατάσεις

admin