Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική σεζόν

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την Aegean Airlines τη φετινή σεζόν σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, αν και όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, τον Μάιο θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη της καλοκαιρινής περιόδου.

«Είναι σημαντικό ότι η χειμερινή περίοδος φέτος για την Αθήνα κινήθηκε καλύτερα του αναμενομένου», είπε χαρακτηριστικά, στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης της συνεργασίας μεταξύ της Aegean και της CAE, της κορυφαίας εταιρείας παγκοσμίως στον κλάδο της αεροπορικής εκπαίδευσης για πιλότους και πληρώματα καμπίνας, για τη δημιουργία του πρώτου σύγχρονου Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα. Προσέθεσε, δε, ότι η τάση που παρατηρήθηκε μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού για πιο έντονη επιθυμία του κοινού για ταξίδια, φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει και τη φετινή χρονιά.

Με στόχο, μάλιστα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέραν του τριμήνου υψηλής ζήτησης, η μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική δίνει φέτος νωρίτερα το σήμα για την έναρξη της σεζόν. Η Aegean σχεδιάζει να επιχειρεί με 76 αεροπλάνα το 2023 και να προσφέρει συνολικά 18 εκατ. θέσεις, με 11 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2023 καλύπτει ένα δίκτυο 161 προορισμών (30 προορισμούς εσωτερικού και 131 εξωτερικού) από συνολικά 8 βάσεις σε 46 χώρες, με ένα στόλο 76 αεροσκαφών μεταξύ των οποίων τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo.

Ως προς το joint venture της Aegean με την καναδική CAE, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, το πρώτο σύγχρονο Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του 2023 και θα είναι ο πιο τεχνολογικά αναβαθμισμένος και σύγχρονος κόμβος αεροπορικής εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, Aegean και CAE θα ιδρύσουν μια νέα, κοινή εταιρεία, ενώ η δημιουργία του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου αποτελεί μέρος της επένδυσης της αεροπορικής, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα. Παράλληλα, επεκτείνεται περαιτέρω το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων εκπαίδευσης της CAE, με τον συνολικό αριθμό να υπερβαίνει τα 200.

Στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών.

Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας, στοχεύοντας εκπαιδεύοντας τόσο το προσωπικό της Aegean όσο και τρίτων αεροπορικών.

«Προχωράμε στο δεύτερο βήμα της επένδυσης των 140 εκατ. ευρώ που ανακοινώσαμε πριν από 2,5 μήνες. Mε την υπογραφή του joint venture δημιουργείται μία νέα εταιρεία με μία επένδυση που αντιστοιχεί σε 36 εκατ. ευρώ, μέρος της αρχικής επένδυσης των 140 εκατ. ευρώ. Τα οφέλη για τον όμιλο και τους ανθρώπους του αλλά και συνολικά για τον κλάδο των αερομεταφορών είναι πολυεπίπεδα», ανέφερε ο Δ. Γερογιάννης.

Ενδεικτικά για την εταιρεία αποφεύγονται οι χρονοβόρες μετακινήσεις κατ’ ελάχιστον 2 φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια των οποίων σπαταλώνται πάνω από 5.000 ημέρες των πληρωμάτων, ενώ συνολικά, αποτελεί και σημαντική πηγή ανάπτυξης στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα, αφού εξυπηρετεί και τρίτες εταιρείες.

«Είμαι ακόμη πιο χαρούμενος ως Ελληνοκαναδός που κάνουμε αυτή την κίνηση στην Ελλάδα, η οποία έχει στρατηγική θέση στην περιοχή», ανέφερε από την πλευρά το Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι «να δημιουργήσουμε το πιο εξελιγμένο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στη νοτιοανατολική Ευρώπη και να επεκτείνουμε το δίκτυο των κέντρων μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες από τις δύο πλευρές ώστε να βρεθεί η σωστή προσέγγιση. Οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες με πρώτη καταρχάς την ασφάλεια παρέχοντας εκπαίδευση υψηλής τεχνολογίας».

Related posts

Pet City: To νέο success story της BC Partners στην Ελλάδα

admin

Σαράντης: Ρεκόρ δεκαετίας στο περιθώριο EBITDA

admin

Intrakat: Πώς προχωρούν τα έργα στο «Ελ. Βενιζέλος»

admin

Πλαίσιο: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Συνεργασία Τέρνα με την Entersoft για τη διασύνδεση με την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

admin

Στα τουριστικά καταλύματα εισέρχεται η AS Company, αγοράζει εκτάσεις στην Ελούντα

admin

Χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους από την Τράπεζα Ηπείρου

admin

Νέος CEO στην Φουρλής, αποχωρεί μετά από 17 χρόνια ο Απόστολος Πεταλάς

admin

Mezze: Νέα επένδυση στη Μητροπόλεως από τον όμιλο Καστελόριζο

admin