Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing) εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και απευθείας σε τηλεφωνικές συσκευές με μηνύματα μέσω viber, αυτή τη φορά με πλαστοπροσωπία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και με ψευδή τίτλο: «Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή».

Συγκεκριμένα, διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο γ.γ. της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, «νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ» για «επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου» και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι «Fluxion Oil»!

Παρουσίασαν κακόβουλους συνδέσμους ως δημοσίευση του 902,gr

Επιπλέον, οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους.

Πέρα από την αναγκαία διάψευση, εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης, σημειώνει το ΚΚΕ.

Related posts

Βουλή: Νομοσχέδιο – σταθμός για τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες

admin

Πόρισμα χωρίς φως για τη διαρροή των στοιχείων αποδήμων

admin

Αντιμέτωπος με την ιστορία και τις βαριές ευθύνες του

admin

Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους

admin

Τρία αεροπλάνα

admin

Μετά τον Μητσοτάκη θετικός στον κοροναϊό και ο Παύλος Μαρινάκης

admin

Φρέντι Μπελέρης: Έφτασε στην Αθήνα – Ο αγώνας για το κράτος δίκαιου συνεχίζεται

admin

ΑΚΥΡΩΣΗ

admin

Τέμπη – Γκάγκα: Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

admin