Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η διασπορά της Cenergy, το άλμα στην Quest και η μισή… αντίδραση της Aegean

Top pick

Τον τίτλο της Πειραιώς ξεχωρίζει από τις εισηγμένες τράπεζες η Eurobank Equities, χαρακτηρίζοντας τη μετοχή ως top-pick και δίνοντας τιμή – στόχο στα 6,24 ευρώ (από 5,78 ευρώ προηγουμένως). Η επιλογή βασίζεται στη σταθερή εκτέλεση του διοικητικού σχεδίου, στο ελκυστικό προφίλ κινδύνου/απόδοσης και στο βιώσιμο RoTE για τη διετία 2025-2026.

Βελτίωση 10%

Αύριο θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Cenergy, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής, μάλιστα, οι μέτοχοι μειοψηφίας θα αυξήσουν αισθητά το μερίδιό τους στο μετοχικό κεφάλαιο, κάτι που θα οδηγήσει σε βελτίωση της μετοχικής διασποράς κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες (από 80% σε 70%).

Άλμα

Με θετικό «μάτι» βλέπει η αγορά το deal της Quest για την απόκτηση του 70% της Μενρουμπή Α.Ε. Χθες, η μετοχή της εισηγμένης πέτυχε την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων τουλάχιστον δύο μηνών ( 5,1%), σκαρφαλώνοντας στα 5,3 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου. Ώθηση παρέχουν και τα σενάρια για το μέλλον της ACS.

Αντίδραση

«Φρένο» στο 6ήμερο πτωτικό σερί κατάφερε να βάλει χθες η μετοχή της Aegean, η οποία παρουσίασε την καλύτερη ημερήσια επίδοση του Οκτωβρίου ( 1,89%). Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη ικανό, ώστε να σβήσει τις απώλειες του μήνα, οι οποίες εξακολουθούν να ξεπερνούν το -6% εν μέσω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Σταθερά κάτω του 1 δισ. ευρώ παραμένει η αποτίμηση.

Λάτση: Το «διαζύγιο» με τη Lamda και οι επενδύσεις σε 3 1 εταιρείες του Χρηματιστηρίου

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Βιβλίο προσφορών για έκδοση 400 εκατ. ευρώ

ad

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με Βιοντήζελ ΜΟΝ. ΕΠΕ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έκδοση ομολόγου Tier 2

ad

Αγροτικά προϊόντα: Άνοδος τιμών σε σιτηρά, βοοειδή – Οριακή πτώση σε βαμβάκι και ρύζι

ad

Πούλησε σε δημοπρασία 32 ακίνητα η Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Ποια επιδόματα προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση

admin

Πειραιώς: Τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων 12,5 δισ. ευρώ

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ»

admin

Χρηματιστήριο: Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του α’ τριμήνου – Οι μετοχές με ράλι έως και 125%

ad