Image default
ALPHA BANK

Χρηματιστήριο: 7 blue chips που παλεύουν με τα φετινά ναδίρ

Με το Χρηματιστήριο Αθηνών να βρίσκεται κάτω των 1.450 μονάδων, έχοντας εμπλακεί σε μια «παγίδα» πλάγιας κίνησης εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο επενδυτής παρατηρεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον επτά εισηγμένες της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οι οποίες διαπραγματεύονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, εμφανίζοντας μηδενικές ή και αρνητικές αποδόσεις μέσα στο 2024.

Η μετοχή της Alpha Bank, για παράδειγμα, δυσκολεύεται αισθητά να ακολουθήσει τη διαγραμματική πορεία του υπόλοιπου κλάδου, με αποτέλεσμα να δίνει «μάχη» για την υπεράσπιση των ορίων του 1,50 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι απέχει ελάχιστα (μόλις 4%) από τα φετινά… ναδίρ (1,44 ευρώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό και 1,46 ευρώ το χαμηλότερο κλείσιμο), τα οποία είχαν σημειωθεί στα τέλη του Ιουνίου. Κάπως έτσι, η μέχρι στιγμής μεταβολή της μετοχής κυμαίνεται στο -2%.

Χρηματιστήριο: Τα 9 placements που άλλαξαν τον μετοχικό χάρτη – Μετατοπίσεις 3,8 δισ. ευρώ σε 12 μήνες

Παρά τις ελκυστικές αποτιμήσεις και την ισχυρή κερδοφορία των τελευταίων ετών, χαμηλές είναι οι «πτήσεις» και στην περίπτωση των δύο διυλιστηρίων, δηλαδή των Helleniq Energy και Motor Oil, οι οποίες έχουν ζημιωθεί από την έκτακτη φορολογία στα περσινά κέρδη. Ειδικότερα, η πρώτη «βλέπει» τη μετοχή να βρίσκεται στην περιοχή των 7 ευρώ, δηλαδή ελαφρώς άνω των 6,75 και 6,8 ευρώ, τα οποία συνιστούν το ενδοσυνεδριακό χαμηλό και το χαμηλότερο κλείσιμο (είχαν σημειωθεί στις 5 Αυγούστου). Στην περίπτωση της Motor Oil, τα δύο ναδίρ συναντώνται στα 20,6 και 20,8 ευρώ, αντίστοιχα, ενόσω σήμερα κυμαίνεται στην περιοχή των 21 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών διαπραγματεύεται στα 7,5 ευρώ, κάτι το οποίο προσφέρει ένα μικρό περιθώριο της τάξης του 3% σε σχέση με τα χαμηλά των 7,3 ευρώ. Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Aegean Airlines, η οποία κινείται στην περιοχή των 10,5 ευρώ, έχοντας μια μίνιμουμ απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά των 9,8 ευρώ και το χαμηλότερο κλείσιμο των 10,1 ευρώ.

Τέλος, στη σχετική λίστα μπορούμε να συμπεριλάβουμε ακόμη δύο μετοχές. Η Ελλάκτωρ βλέπει την τιμή της να βρίσκεται ελαφρώς άνω του 1,77 και του 1,8 ευρώ, τα οποία συνιστούν το ενδοσυνεδριακό χαμηλό και το χαμηλότερο κλείσιμο, αντίστοιχα. Η δε Autohellas, η οποία σήμερα κυμαίνεται πέριξ των 10,8 ευρώ, διατηρεί μια εξαιρετικά μικρή απόσταση από το ναδίρ των 10,4 ευρώ (ενδοσυνεδριακό χαμηλό) και των 10,6 ευρώ (χαμηλότερο κλείσιμο).

Η χαμηλότερη φετινή τιμή σε επτά εισηγμένες του FTSE Large Cap

• Alpha Bank 1,46 ευρώ (27/6)

• Motor Oil ευρώ 20,86 (3/10)

• Helleniq Energy 6,8 ευρώ (5/8)

• ΔΑΑ 7,39 ευρώ (16/8)

• Aegean 10,1 ευρώ (5/8)

• Ελλάκτωρ 1,80 ευρώ (5/8)

• Autohellas 10,6 ευρώ (5/8)

Χρηματιστήριο – FTSE Large Cap: Ποιες μετοχές… ξεφεύγουν από τα «σκάγια» του Οκτωβρίου

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 297 εκατ.

admin

Ποια δάνεια θα πουλήσει φέτος η Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Προσαρμοσμένα κέρδη 330 εκατ. το 2021

admin

Αlpha: Θερμή υποδοχή από τον διεθνή Τύπο της συμφωνίας για το Project Galaxy

admin

Alpha: Περιθώριο ανόδου άνω του 100% βλέπει η Golman Sachs

admin

Χρηματιστήριο: Τα blue chips με τη μεγαλύτερη διασπορά

ad

Β. Ψάλτης: Σκοπεύουμε να διανείμουμε 1,1 δισ. ευρώ στους μετόχους της Alpha Bank

ad

Συστημικές τράπεζες: Τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους

ad

Alpha Bank: Στόχος το Ταμείο Ανάκαμψης να προσφέρει προστιθέμενη αξία

admin