Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΝΤΕΣ

Τρία πρόσωπα με ενδιαφέρον απείχαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο: δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης, οι οποίοι είχαν προτείνει την Παρασκευή αναβολή της ΚΕ, καθώς και η Ρένα Δούρου. Η Δούρου,απείχε και την Παρασκευή από την ΠΓ, αλλά και το Σάββατο από την ΚΕ. Ο Παύλος Πολάκης που ήδη έχει καταθέσει την υποψηφιότητά του, το Σάββατο έκανε περιοδεία στην Κρήτη – οι δικοί του μπήκαν κανονικά στη συνεδρίαση, με καρτελάκια, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της απαρτίας. Δεν υπερψήφισαν ωστόσο τον αποκλεισμό Κασσελάκη, δηλώνοντας απέναντι και στις δύο πλευρές.

ΟΠΑΔΟΙ

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη έμειναν στο ξενοδοχείο όπου γινόταν η συνεδρίαση της ΚΕ ως αργά το βράδυ. Πρώτα έβρισαν την «κομματική νομενκλατούρα» που περιμένει δύο ώρες να συμπληρωθεί η απαρτία, μετά το προεδρείο γιατί δεν άφηνε την Τζάκρη να μιλήσει χωρίς να εγγραφεί και μετά τους δημοσιογράφους, που προσπαθούσαν να δουλέψουν ακριβώς στον ίδιο χώρο έξω από την αίθουσα. Οταν η απόφαση ανακοινώθηκε, η κατάσταση εκτραχύνθηκε: «Τι είναι η Κουμουνδούρου, το μαγαζάκι σας;», ρωτούσαν τα μέλη της ΚΕ, μιλούσαν για «πραξικόπημα» και «χούντα της Αριστεράς», ενώ εξαπέλυσαν τα βέλη τους και προς τον Ν. Παππά κατά την έξοδό του: «Ντροπή σου, Παππά, σε υποστηρίξαμε κιόλας!».

ΕΜΑΘΑΝ

Η ελπίδα πως οι ψηφοφόροι του Νίκου Ανδρουλάκη, γνωρίζοντας πως ο υποψήφιός τους είναι ο επικρατέστερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν θα φτάσουν ως την κάλπη γρήγορα εξανεμίστηκε για το αντίπαλο στρατόπεδο. Στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν μάθει από τα λάθη των άλλων φαβορί που στο τέλος δυσκολεύτηκαν ή ακόμα και έχασαν – με το βλέμμα στραμμένο στην τελευταία μάχη της Αθήνας, το 2023. Δεν ήθελαν να αφήσουν κανένα περιθώριο και αυτό φάνηκε, κυρίως, στο ποσοστό του αποτελέσματος στην Κρήτη. Επαθαν (οι άλλοι), έμαθαν (οι πασόκοι).

ΕΜΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Ενα εικοσιτετράωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου θεωρήθηκε έμμεση στήριξη στην πλευρά του Χάρη Δούκα – η αναφορά στην «Αλλαγή» και την ευκαιρία που έχει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, έκαναν τη συζήτηση να φουντώνει ακόμα περισσότερο, καθώς το όνομα Δούκας δεν αναφερόταν στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. Πληροφορίες, πάντως, λένε πως η απάντηση Δούκα είχε τη σύμφωνη γνώμη Παπανδρέου, καθώς οι δύο πλευρές επικοινώνησαν απευθείας. Το όνομα του νικητή, βέβαια, δεν άλλαξε, το φαβορί νίκησε, αλλά φάνηκε και η προσπάθεια που γινόταν έως την τελευταία στιγμή.

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: «Ξέρω για ποιον λόγο το κάνω, ξέρω τι έργο θέλω να κάνω»

admin

Εντός Δεκεμβρίου η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Εβρο

admin

Τζέφρι Πάιατ: Θα μου λείψει το ελληνικό καλοκαίρι

admin

Αμυντικός αναλυτής για Τουρκία – «Έχει πρόβλημα, δεν έχει αεράμυνα»

admin

Μπαράν Μπουρχάν: «Ζήτησα άρση της ασυλίας μου»

admin

ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη: Η κυβέρνηση έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση και «πρωταθλητισμό» το μπάζωμα της αλήθειας

admin

Ελληνοτουρκικά: Οι κάλπες σε Αθήνα και Αγκυρα και η επόμενη μέρα

admin

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ στη πρόθεση ψήφου, παγιώνεται η δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ – Δεν έπεισαν οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ

admin

Κασσελάκης στηρίζει Δούκα: Δέχεται ανέντιμη επίθεση από «πληρωμένα πιστόλια»

admin