Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

BriQ: Διευκρινίσεις για την σχέση ανταλλαγής μετοχών με την ICI

BriQ: Διευκρινίσεις για την σχέση ανταλλαγής μετοχών με την ICI

Ανακοίνωση σχετικά με τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της με εκείνες της ICI εξέδωσε η BriQ μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου.

«Η BriQ Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. («BriQ» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2024, ενέκρινε τα ακόλουθα:

(Α) Ενόψει της συγχώνευσης της Εταιρείας με απορρόφηση της εταιρείας με την επωνυμία «INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (εφεξής η «ICI») (εφεξής η «Συγχώνευση»), την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής μετοχών, σύμφωνα με τους όρους της από 23 Φεβρουαρίου 2023 σύμβασης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δυνάμει της από 17 Μαΐου 2024 τροποποιητικής σύμβασης, την αναλογία 1,19444444444444 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας για κάθε μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή της ICI (εφεξής η «Σχέση Ανταλλαγής»), η οποία θα περιληφθεί στο σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης και η οποία τελεί υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης του δίκαιου και ευλόγου της, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 4601/2019.

Η προτεινόμενη Σχέση Ανταλλαγής προσδιορίστηκε με ημερομηνία αναφοράς την 30η Ιουνίου 2024, με βάση το σύνολο ιδίων κεφαλαίων (NAV) ανά μετοχή εκάστης από τις συγχωνευόμενες εταιρείες (εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών), όπως προέκυψε από τις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι την 30η Ιουνίου 2024, οι οποίες συνοδεύονται από έκθεση επισκόπησης ορκωτού ελεγκτή λογιστή, στρογγυλοποιημένο στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, λαμβάνοντας υπόψιν την αποτίμηση της αξίας των συμμετοχών της Εταιρείας με κρίσιμη ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2024 και μετά από προσαρμογή της αποτίμησης της εύλογης αξίας του προθεσμιακού συμβολαίου της Εταιρείας για την αγορά 2.836.949 μετοχών της ICI κατά την ανωτέρω ημερομηνία αναφοράς.

(Β) Την απόκτηση από την Εταιρεία, 2.836.949 μετοχών της ICI, έναντι τιμήματος €9.351.081,00 δια της υπογραφής σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με πωλήτρια την εταιρεία «AJOLICO TRADING LIMITED», σύμφωνα με τους όρους της από 23 Φεβρουαρίου 2023 σύμβασης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει δυνάμει της από 17 Μαΐου 2024 τροποποιητικής σύμβασης.

Περαιτέρω, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω απόκτησης μετοχών, το Διοικητικό της Συμβούλιο θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στη σύνταξη σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης επί τη βάσει της ανωτέρω Σχέσης Ανταλλαγής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4601/2019, καθώς και στις υπόλοιπες ενέργειες που απαιτούνται σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την υλοποίηση της Συγχώνευσης και σύμφωνα με τους ανωτέρω όρους.

Η ολοκλήρωση της Συγχώνευσης τελεί υπό την προϋπόθεση των απαραίτητων εγκρίσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συγχωνευόμενων εταιρειών καθώς και από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2024».

#BriQ #ICI #μετοχές #ΣΧΕΣΗ_ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ

Related posts

Αγορά 20.000 μετοχών της Τρ. Πειραιώς από τον Γ. Χαντζηνικολάου

admin

Interwood: Διανέμει καθαρό μέρισμα €0,0152/μετοχή

admin

Ομόλογο Ideal: Υπερκάλυψη κατά 1,89 φορές- Στο 5,5% το επιτόκιο

admin

ΔΕΗ: Επιβεβαιώνει υποβολή προσφοράς για υδροηλεκτρικό σταθμό στη Β.Μακεδονία

admin

Καραβίας (Eurobank): Αναθεωρούνται ανοδικά οι στόχοι- Μέρισμα (τουλάχιστον) 25%

admin

ΤΧΣ: Δεν κατέχει πλέον δικαιώματα ψήφου στην Τρ. Πειραιώς

admin

Στις αγορές με εξαετές ομόλογο η Alpha Bank

admin

Mytilineos: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Πλησιέστερη στήριξη στις 1.129 µονάδες, κοντινότερη αντίσταση στις 1.150

admin