Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο deal από Βλάσση Γεωργάτο, σε ποια εταιρεία μπήκε με 20% 

Μειοψηφικό ποσοστό στην ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα ζυμαρικών, Mailo’s: The Pasta Project, απέκτησε ο επιχειρηματίας και επενδυτής Βλάσσης Γεωργάτος, όπως αναφέρουν στο -.gr πηγές με γνώση.

Η εξαγορά του 20% της Mailo’s πραγματοποιήθηκε μέσω της επενδυτικής του εταιρείας, της VG Holding, με την αξία της συναλλαγής να εκτιμάται κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Η αξία αποτίμησης του 100% της Mailo’s, σύμφωνα με την Deloitte, στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 κυμαινόταν μεταξύ 18,035 – 20,548 εκατ. ευρώ, με κεντρική αξία τα 19,236 εκατ. ευρώ. 

Η Mailo’s, υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της, Νίκου Μουτσουρούφη (φωτ.), αναπτύσσεται ραγδαία από την ίδρυσή της το 2020. Με 36 καταστήματα -τα 32 εξ αυτών franchise- η αλυσίδα ζυμαρικών επεκτείνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Το κάθε κατάστημα franchise εισφέρει συνολικά 7% των πωλήσεών του στην εταιρεία ως royalties (marketing και υπηρεσίες) ενώ το entry fees ανέρχεται σε 34.000 ευρώ.

Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 3,638 εκατ. ευρώ από 1,262 εκατ. ευρώ το 2022, τα καθαρά κέρδη στα 2,252 εκατ. ευρώ έναντι 605 χιλ. ευρώ και το περιθώριο κερδών μετά φόρων σε 61,9% από 47,9%. Όπως είχε δηλώσει στο -.gr πριν από λίγους μήνες ο κ. Μουτσουρούφης, «ο τζίρος του 2022 για το σύνολο των καταστημάτων (σ.σ. συστημικές πωλήσεις) ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ, το 2023 έκλεισε με υπερδιπλασιασμό, ενώ οι προβλέψεις για το 2024 θέλουν τη Mailo’s: The Pasta Project να αγγίζει μέχρι και τα 40 εκατ. ευρώ».

Η είσοδος του κ. Γεωργάτου στην Mailo’s ενισχύει την κεφαλαιακή βάση της αλυσίδας ζυμαρικών, αλλά η μακροπρόθεσμη επιτυχία θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα της εταιρείας να διαχειριστεί αποτελεσματικά την ταχεία ανάπτυξή της.

Από την άλλη η επένδυση αυτή φέρνει στο φως τα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γρήγορης εστίασης: υψηλές προσδοκίες για ανάπτυξη, πιέσεις για διαφοροποίηση και ένας απαιτητικός πελάτης που ζητά ποιότητα και εμπειρία. Άλλωστε η Mailo’s αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον με έντονο ανταγωνισμό, όπου η διαφοροποίηση είναι κλειδί για την επιβίωση – και η εταιρεία πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ξεχωρίσει μακροπρόθεσμα.

Σίγουρα η κίνηση του κ. Γεωργάτου να επενδύσει σε μια αλυσίδα ζυμαρικών υψηλής ανάπτυξης αντικατοπτρίζει την τρέχουσα τάση για εξειδικευμένες γαστρονομικές εμπειρίες όχι μόνο στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τη βασική δραστηριότητα του κ. Γεωργάτου, την αλυσίδα εστίασης Γρηγόρης, στη χρήση του 2022 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 79,8 εκατ. ευρώ από 54,4 εκατ. ευρώ το 2021 και EBITDA 16,3 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ το 2022. Κατά τη διάρκεια του 2022, ο Βλάσσης Γεωργάτος μέτοχος πλειοψηφίας και διευθύνων σύμβουλος της Γρηγόρης Α.Β.Ε.Ε. εισέφερε το σύνολο των μετοχών του στην εταιρεία, στην VG Holding A.E. Το μετοχικό κεφάλαιο της VG Holding A.E. ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ και προέκυψε κατά το μεγαλύτερο μέρος από την εισφορά των ανωτέρω μετοχών καθώς και εταιρικών μεριδίων που κατείχε ο κ. Γεωργάτος στη Γρηγόρης ΑΒΕΕ και σε τέσσερις ακόμα εταιρείες. 

Related posts

ΒΕΘ: Φρένο στις διαγραφές επιχειρήσεων το 1ο εξάμηνο

admin

Lamda Development: Στο 1 δισ. ευρώ η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

admin

Επενδυτικό κρεσέντο για «έξυπνες θυρίδες» στις ταχυμεταφορές

admin

Τουρισμός: Νέες επενδύσεις εντός κι εκτός Ελλάδας από τη Zeus

admin

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αυξήθηκε στα 196,3 εκατ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων το 2021

admin

«Καμπανάκι» Εξάρχου για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

admin

O όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αποκτά τη σήμανση ECO της LafargeHolcim

admin

Epsilon Net: Τη διανομή μερίσματος €0,074/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Συνεργασία PwC Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

admin