Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αντίθετη στην επιβολή δασμών στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η γερμανική Volkswagen

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει τους δασμούς που έχει προγραμματίσει να επιβάλει στα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα στα επίπεδα επενδύσεων που οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θα ήταν διατεθειμένες να κάνουν στην Ευρώπη.

“Αντί για τιμωρητικούς δασμούς, πρέπει να δημιουργήσουμε με αμοιβαιότητα χώρο για επενδύσεις. Όσες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να  έχουν οφέλη σε ότι  αφορά τους δασμούς”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Όλιβερ Μπλουμ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, δήλωσε στέλεχος της ΕΕ, ακόμη και μετά την απόρριψη της απόφασής αυτής από την Γερμανία και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία που έγινε την Παρασκευή 10 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του μέτρου, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία, ενώ η Γερμανία και τέσσερα άλλα κράτη ψήφισαν κατά και 12 απείχαν.

Οι προτεινόμενοι δασμοί στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα θα φτάνουν ως το 45% και θα έχουν πρόσθετο κόστος ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους εισαγωγείς των κινέζικων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι δασμοί αυτοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο και να έχουν διάρκεια για πέντε χρόνια.

Η Κομισιόν, η οποία διαμορφώνει την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  δήλωσε ότι με την επιβολή των δασμών θα αντισταθμίσει αυτό που θεωρεί ως “άδικες κινεζικές επιδοτήσεις” μετά από μια έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το Πεκίνο.

Το Πεκίνο αρνείται τους ισχυρισμούς και απαντά απειλώντας με δικούς του δασμούς στους ευρωπαϊκούς τομείς των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κονιάκ, του χοιρινού κρέατος και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Όλιβερ Μπλουμ, διευθύνων σύμβουλος της  VW είπε στη Bild am Sonntag ότι υπάρχει κίνδυνος τα  αντίποινα από την Κίνα να βλάψουν τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Related posts

Γερμανία: Το σχέδιο για την ασφάλεια στο Euro 2024

admin

Ο Μπλίνκεν ανακοίνωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο ομόλογό του Τσιν Γκανγκ

admin

Γέλεν: Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι το “καλύτερο πράγμα” που μπορούμε να κάνουμε για την παγκόσμια οικονομία

admin

Στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα: Η Βρετανία καταδικάζει την απόπειρα “υπονόμευσης της δημοκρατίας”

admin

Ούτε ανακωχή, ούτε όμηροι πριν από την Παρασκευή – Νεκρός ο γιος πολιτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ζελένσκι και Μακρόν με επίκεντρο τις “ανάγκες της Ουκρανίας” σε εξοπλισμούς

admin

OHE: Σε επαφή με εταίρους για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

admin

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη σύμμαχος ανεξαρτήτως της έκβασης των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

admin

Ρωσία: Ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon χρειάζεται περισσότερες δοκιμές, λέει ο κατασκευαστής

admin