Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αντίθετη στην επιβολή δασμών στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η γερμανική Voskwagen

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσαρμόσει τους δασμούς που έχει προγραμματίσει να επιβάλει στα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα στα επίπεδα επενδύσεων που οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θα ήταν διατεθειμένες να κάνουν στην Ευρώπη.

“Αντί για τιμωρητικούς δασμούς, πρέπει να δημιουργήσουμε με αμοιβαιότητα χώρο για επενδύσεις. Όσες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να  έχουν οφέλη σε ότι  αφορά τους δασμούς”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Όλιβερ Μπλουμ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, δήλωσε στέλεχος της ΕΕ, ακόμη και μετά την απόρριψη της απόφασής αυτής από την Γερμανία και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία που έγινε την Παρασκευή 10 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του μέτρου, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία, ενώ η Γερμανία και τέσσερα άλλα κράτη ψήφισαν κατά και 12 απείχαν.

Οι προτεινόμενοι δασμοί στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα θα φτάνουν ως το 45% και θα έχουν πρόσθετο κόστος ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους εισαγωγείς των κινέζικων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι δασμοί αυτοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο και να έχουν διάρκεια για πέντε χρόνια.

Η Κομισιόν, η οποία διαμορφώνει την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  δήλωσε ότι με την επιβολή των δασμών θα αντισταθμίσει αυτό που θεωρεί ως “άδικες κινεζικές επιδοτήσεις” μετά από μια έρευνα που διήρκεσε ένα χρόνο, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το Πεκίνο.

Το Πεκίνο αρνείται τους ισχυρισμούς και απαντά απειλώντας με δικούς του δασμούς στους ευρωπαϊκούς τομείς των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κονιάκ, του χοιρινού κρέατος και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Όλιβερ Μπλουμ, διευθύνων σύμβουλος της  VW είπε στη Bild am Sonntag ότι υπάρχει κίνδυνος τα  αντίποινα από την Κίνα να βλάψουν τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Related posts

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων

admin

ΗΠΑ: Η Binance και ο CEO, Changpeng Zhao παραδέχτηκαν την ενοχή τους

admin

Ιταλία: Συνελήφθη Τατζίκος που θεωρείται ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

admin

ΗΠΑ: Ο εισαγγελέας του Μπάτλερ “εντυπωσιάστηκε” από την ευκολία με την οποία ο ένοπλος έφτασε κοντά στον Τραμπ

admin

Χιλιάδες διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ

admin

Ιράν: Ανώμαλη προσγείωση για το προεδρικό ελικόπτερο, ασαφής η τύχη του Ραΐσι

admin

Δύο πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια ετοιμάζεται να στείλει η Τουρκία στη Γάζα

admin

Το Ισραήλ βομβάρδισε πανεπιστήμιο που συνδέεται με τη Χαμάς στη Γάζα

admin

Πένθος για τον θάνατο Μπερλουσκόνι: “H κοινοβουλευτική δραστηριότητα σταματά για μια εβδομάδα”

admin