Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Είναι υποχρέωσή μας να απαντήσουμε στο Ιράν και θα το πράξουμε – “Ντροπή του Μακρόν” η πρόταση περί εμπάργκο όπλων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.42

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε προηχογραφημένο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε να δεχθεί μια επίθεση κατά των πολιτών της όπως αυτή του Ιράν στο Ισραήλ.

“Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να αμυνθεί και να ανταποδώσει αυτές τις επιθέσεις και αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι ο στρατός κατάφερε να καταστρέψει “ένα μεγάλο μέρος” του οπλοστασίου της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και να αλλάξει την πορεία του πολέμου κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu stated in his Video Speech earlier to the Israeli Public, “Iran launched Hundreds of Missiles against us in one of the Largest Attacks in History. No Country in the World would accept such an Attack, Israel will not accept it either.… pic.twitter.com/SoRMpUzJmy

— OSINTdefender (@sentdefender) October 5, 2024

“Καταστρέψαμε μεγάλο μέρος του οπλοστασίου των πυραύλων και ρουκετών που έχει κατασκευάσει η Χεζμπολάχ με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε ο Νετανιάχου στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, προσθέτοντας: “Αλλάξαμε την πορεία του πολέμου”.

Έπειτα από εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών που είχαν στόχο τη Χεζμπολάχ, το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση τη Δευτέρα στον νότιο Λίβανο, ένα από τα προπύργια του ένοπλου κινήματος.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέκρινε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επειδή ο τελευταίος είπε ότι οι αποστολές όπλων στο Ισραήλ που χρησιμοποιούνται στη σύγκρουση στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για εξεύρεση πολιτικής λύσης.

“Ντροπή τους”, είπε ο Νετανιάχου για τον Μακρόν και άλλους δυτικούς ηγέτες που έχουν ζητήσει αυτό που περιέγραψε ως εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

“Το Ισραήλ θα κερδίσει με ή χωρίς την υποστήριξή του”, είπε στη δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η έκκληση για εμπάργκο όπλων ήταν ντροπή.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει νωρίτερα στο ραδιόφωνο France Inter ότι η προτεραιότητα ήταν “να επιστρέψουμε σε μια πολιτική λύση (και) να σταματήσει η ροή όπλων που χρησιμοποιούνται για τη μάχη στη Γάζα. Η Γαλλία δεν στέλνει κανένα”.

“Προτεραιότητά μας τώρα είναι να αποφύγουμε την κλιμάκωση. Ο λιβανέζικος λαός δεν πρέπει με τη σειρά του να θυσιαστεί, ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μια άλλη Γάζα”, πρόσθεσε.

Η Γαλλία δεν είναι σημαντικός προμηθευτής όπλων για το Ισραήλ, στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Άμυνας για τις εξαγωγές όπλων.

Διαβάστε ακόμη

Related posts

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ουάσινγκτον “αποδοκιμάζει” την ισραηλινή επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης του ΟΗΕ στη Γάζα

admin

Η Ρωσία βλέπει “δύσκολη αλλά εφικτή” μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

admin

Airbus – Turkish Airlines: Προ των πυλών deal “μαμούθ” 350 αεροσκαφών

admin

Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν $108 δισ. στις ασφαλιστικές εταιρείες το 2023

admin

Βρετανία: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 6,8% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση

admin

Ο Μπάιντεν προτρέπει την κυβέρνηση του Ισραήλ “να μην επισπεύσει” τις μεταρρυθμίσεις

admin

Φιλοουκρανοί Ρώσοι μαχητές αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση στη Μόσχα

admin

Γουίλιαμς (Fed New York): Οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως έχουν ήδη ολοκληρωθεί

admin

Η Ολλανδία θα παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική στήριξη ύψους 4 δισ. ευρώ έως το 2025

admin