Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης επαναφέρει στο τραπέζι τις ενστάσεις για την εκλογή προέδρων από τη βάση: «Μετά την πρόσφατη εκλογή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδείχθηκε ένα πρόβλημα του συστήματος “εκλογής στη βάση”, όχι μόνο των μελών του κόμματος, αλλά και οσωνδήποτε, ανεξαρτήτως αριθμού και οιωνδήποτε ψηφοφόρων», ανέφερε, με το βλέμμα στραμμένο και στην πασοκική αναμέτρηση. «Ο ρόλος της ηγεσίας εκλεγόμενης με μείζονα, ενδεχομένως, του αριθμού των μελών του κόμματος, αριθμό ψηφοφόρων (…)

προσαυξάνει, πέραν του καταστατικού, και τις “εξουσίες” της ηγεσίας και θέτει σε ήσσονα μοίρα τον θεσμικό ρόλο του κόμματος

στη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματός μας, ενισχύοντας και την καλλιεργούμενη τάση απαξίωσης των κομμάτων».

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Κακλαμάνης όμως δεν σταματάει εκεί: «Επειδή, προφανώς, δεν οραματιζόμαστε ένα κοινοβούλιο “αρχηγών”, με τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων απλούς χειροκροτητές», λέει, φέρνει στο προσκήνιο την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί: Πριν ή μετά την εκλογή προέδρου, το Συνέδριο εκλέγει τον αντιπρόεδρο του κόμματος και 5 μέλη εκτελεστικού οργάνου που, υπό την προεδρία του και συμμετοχή του αντιπροέδρου, ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

«ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ»

Ενας δεύτερος γύρος γαλάζιων ζυμώσεων λαμβάνει χώρα σήμερα στη Βουλή. Μετά τη Νίκη Κεραμέως, που κάλεσε τους βουλευτές να κουβεντιάσουν, σειρά έχει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η επιχείρηση σύσφιγξης των σχέσεων δεν γίνεται με αφορμή κάποιο επερχόμενο νομοσχέδιο – θα γίνεται ανεξαρτήτως, αν και έρχεται έπειτα από ερώτηση οκτώ βουλευτών για τους χαμηλοσυνταξιούχους, που απευθύνεται και στον υπουργό Υγείας. Στόχος είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να μη νιώθει ότι μένει πίσω, ότι δεν ενημερώνεται επαρκώς ή ότι, τελοσπάντων, οι απόψεις των βουλευτών ακούγονται από τους αρμόδιους, αλλά λαμβάνονται υπόψη. Είναι αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες «πολύ λίγο, πολύ αργά»; Θα φανεί στην επόμενη ερώτηση.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μια ανάσα πριν από τα πεντηκοστά γενέθλια της ΝΔ, μη νομίζετε ότι στον έτερο πολιτικό πόλο της Μεταπολίτευσης το πάρτι στη Ρηγίλλης είναι χαλαρό, τύπου «ας δούμε πόσοι θα εμφανιστούν». Κινητοποίηση κανονική γίνεται, για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση. Εγινε μάλιστα και διευρυμένη σύσκεψη συντονισμού με όλους τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων του Λεκανοπεδίου – και παρότι οι πρώην πρόεδροι δεν έχουν απαντήσει αν θα παραστούν, στόχος είναι να δώσουν το «παρών» περί τα 3.000 μέλη της ΝΔ, εννοείται και η νεολαία του κόμματος. Παρότι το πάρτι θα έχει μουσική, δεν θα έχει αλκοόλ. Θα έχει αναψυκτικά και αναμνηστικά δωράκια για τους παρευρισκόμενους.

Related posts

Τι φέρνει η επίσκεψη – εξπρές του Ερντογάν στην Αθήνα

admin

Μετρούν οφέλη στα ήρεμα νερά

admin

Από τη μία είναι το έγκλημα των Τεμπών κι από την άλλη το έγκλημα της συγκάλυψης, λέει η Αυγέρη

admin

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης: Το σχόλιο για την ενδυματολογική ταύτιση με Αναστασιάδη

admin

Η σημασία της Αιγύπτου και η φωτογραφία Σίσι – Ερντογάν

admin

Το θετικό νεύμα του PES προς τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κασσελάκης: Να σταματήσει ο Μητσοτάκης να κρύβεται – Πώς απόκτησε πρόσβαση η Ασημακοπούλου στα δεδομένα;

admin

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στους πολίτες

admin

Παππάς: Δεν πρέπει να πάμε σε νέα προεδρική εκλογή – Τι είπε για Πολάκη και Σπίρτζη

admin