Image default
ALPHA BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H mega βουτιά σε Eurobank – Alpha και η απότομη «προσγείωση» της Aegean

Πτώση 7%

Στους μεγάλους χαμένους των ημερών συγκαταλέγεται η μετοχή της Eurobank, η οποία έχει πλέον υποχωρήσει κάτω του οροσήμου των 2 ευρώ, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Οι αθροιστικές απώλειες στο συγκεκριμένο διάστημα ξεπερνούν το -7%, κάτι το οποίο έχει «ψαλιδίσει» τη χρηματιστηριακή αξία στα επίπεδα των 7,2 δισ. ευρώ.

Βουτιά

Στα ψυχολογικά όρια των 3,5 δισ. ευρώ έχει διολισθήσει η τρέχουσα αποτίμηση της Alpha Bank, η οποία βλέπει τη μετοχή να βρίσκεται μόλις στο 1,49 ευρώ. Οι απώλειες μέσα στην εβδομάδα ξεπερνούν το -6,4%, κάτι το οποίο έχει φέρει την τράπεζα στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Ιουνίου. Στο -3% ανέρχεται η απόδοση του 2024.

«Προσγείωση»

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου 12μήνου έχει «προσγειωθεί» η μετοχή της Aegean, καθώς η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή επηρεάζει άμεσα τις προοπτικές των αερομεταφορών. Η τιμή της εισηγμένης χάνει τουλάχιστον 5% μέσα στο τελευταίου 30ήμερο, με τη χθεσινή πτώση (-3,6%) να αποδεικνύεται η μεγαλύτερη από τις 5 Αυγούστου.

Ρευστότητα

Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ορίστηκε ως Ειδικός Διαπραγματευτής επί των μετοχών της Attica Group -μια απόφαση που στοχεύει στην αύξηση της ρευστότητας. Κι αυτό εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων για το placement του βασικού μετόχου (Strix της Τρ. Πειραιώς), μέσω του οποίου επιδιώκεται η αναγκαία βελτίωση της μετοχικής διασποράς σε επίπεδα άνω του 15%.

Χρηματιστήριο: Η μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου 2μήνου – Απώλειες 2,9% μέσα σε τρεις ημέρες

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Psaltis (Alpha Bank) urges businessmen to make good use of RRF’s tools to boost tourism

ad

Υπερκαλύφθηκε ήδη το ομόλογο της Alpha Bank

ad

Alpha: Γιατί δεν ανεβαίνει ο πληθωρισμός παρά την ανάκαμψη;

admin

Alpha Bank: Τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων 18,9 δισ. ευρώ

admin

Πώς βαθμολογεί η Moody’s τα καλυμμένα ομόλογα που μεταφέρονται στην Alpha Bank

admin

Β. Ψάλτης: Καθοριστικός ο ρόλος των τραπεζών στο Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Alpha Bank: Πρόγραμμα ανταμοιβής για τους συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

ad

Μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων η Alpha Bank

admin

Στρατηγικό επενδυτή για τα ακίνητα αναζητά η Alpha Bank

admin