Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπροστά

Χθες ανακοίνωσε κι ο Νικόλας Φαραντούρης την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αναμέτρηση των βίντεο – η οποία σίγουρα μετράει στο συγκεκριμένο κόμμα πια – ο ευρωβουλευτής δεν βγήκε πρώτος. Το γαλαζοκόκκινο φόντο ήταν ερασιτεχνικό. Οι χειρονομίες μαρτυρούσαν κάποιον που δεν ξέρει τι να κάνει τα χέρια του. Και το σύνθημα «μπροστά» απλά θύμισε ότι κάθε συριζαίος θεωρεί τα όρια του δικού του οπτικού πεδίου σαν τα όρια του κόσμου.

Υπεράσπιση

Ποιος στάθηκε στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου όταν ο Πρόεδρος της Βουλής της είπε ότι μιλάει τελευταία γιατί τελευταία την κατέταξε ο σοφός ελληνικός λαός; Ο Νίκος Παππάς. Εντάξει, προφανώς ήθελε κι αυτός τη δική του στιγμή αντιπαράθεσης γιατί όσο κι αν φωνάζει πως η υπεράσπιση των πεπραγμένων της πρώτη φορά Αριστεράς είναι για εκείνον «ιστορικό χρέος», ποιος θέλει πραγματικά να υπερασπιστεί την πρώτη επιλογή που ο επικεφαλής της έκανε για το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα;

Αντίπαλος

«Εγώ δεν θέλω να είναι μόνη της η ΝΔ. Σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος άλλος αντίπαλος του Μητσοτάκη πρωθυπουργήσιμος. Εγώ ο δεξιός, αυτό που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ούτε στον εχθρό μου» είπε για πολλοστή φορά ον κάμερα ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο νεοδημοκρατικός οίκτος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει εμπαιγμός, όπως πιστεύουν πολλοί. Γιατί η σύγκριση με έναν αντίπαλο σαν την αξιωματική αντιπολίτευση συμφέρει περισσότερο την κυβερνώσα παράταξη – αφού ενίοτε σοβαρό σε κάνει η γελοιότητα του άλλου.

Αντικίνητρα

Σύμφωνα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η κυβέρνηση δεν φροντίζει να δημιουργήσει αντικίνητρα για τους μετανάστες που θέλουν να έρθουν εδώ. Διαφημίζει την Ελλάδα σαν γη της επαγγελίας, συμπλήρωσε. Εντάξει, δεν εκπλήσσει κανέναν η ακροδεξιά κριτική της. Δεν έχει κρύψει πως φαντασιώνεται κλειστές δομές σε ακατοίκητα νησιά, άλλωστε. Πάντως, έτσι αυξάνει τις πιθανότητές της να προσελκύσει ψηφοφόρους του Βελόπουλου, όχι της ΝΔ, μια κι οι περισσότεροι απ’ όσους διαλέγουν κόμμα με τέτοιο «κριτήριο» έχουν ήδη εγκαταλείψει το κυβερνών.

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

admin

Εξηγήσεις Τασούλα: Άστοχη και αχρείαστη η ομιλία μαχητή του Αζόφ

admin

Υπερπτήσεις το απόγευμα σε Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς

admin

Έχετε δίκιο, αλλά όχι… – Η κυβέρνηση συνεχίζει να γυρνά την πλάτη στους αγρότες

admin

«Ανοίγω το “κουτί της Πανδώρας” για την κυβέρνηση»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα αναβολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την διαγραφή Σπίρτζη

admin

«Ορίτζιναλ» και «κωλοτούμπες»

admin

Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι στις κάλπες των ευρωεκλογών

admin

Μηταράκης: Το πρώτο μήνυμα του μετά την παραίτησή του

admin