Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο «ζευγάρι» θα περάσει στον δεύτερο γύρο; – Τα μηνύματα των μνηστήρων του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την κάλπη

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ ξεκινάει: την Κυριακή που έρχεται, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα αποφασίσουν ποιο ζευγάρι υποψηφίων θα περάσει στον δεύτερο γύρο, διεκδικώντας την ηγεσία της παράταξης που φιλοδοξεί να επιστρέψει, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πολιτικό σκηνικό. Συσπείρωση, συνθήματα και καθαρά μηνύματα – οι τελευταίες εφτά μέρες δεν χρειάζονται λάθη που δεν υπάρχει χρόνος να διορθωθούν και απαιτούν κινητοποίηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει την υπεράσπιση του έργου του τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ο Χάρης Δούκας προβάλλει τη δυνατότητα νίκης απέναντι στη ΝΔ, ο Παύλος Γερουλάνος περιγράφει ένα άλλο μοντέλο διοίκησης εντός και εκτός κόμματος, ενώ η Αννα Διαμαντοπούλου επιστρατεύει και προσωπικότητες εκτός πολιτικής ζωής υπέρ της υποψηφιότητάς της.

Αννα Διαμαντοπούλου

«Να μιλήσουμε για τα νέα παιδιά, για το μέλλον»

Στην Πάτρα βρέθηκε η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία απευθύνθηκε στη νεότερη γενιά στελεχών και πολιτών, που έχουν μεγαλώσει σε περίοδο κρίσεων: «Οι νέοι άνθρωποι δεν ακούν με συμπάθεια τις αερολογίες και τις υπερβολές. Η πολιτική πρέπει κάθε μέρα να λύνει κι από κάποια προβλήματα, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση. Η σοσιαλδημοκρατία λέει ισχυρό κράτος, όχι μεγάλο κράτος. Λέει κοινωνικό κράτος που αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο που παράγεται», επεσήμανε η πρώην υπουργός.

«Να μιλήσουμε επιτέλους για τα νέα παιδιά, για το μέλλον. Ο πολιτικός διάλογος δεν μπορεί να γίνεται με συνθήματα, είναι μια ξεπερασμένη αντίληψη που δεν συγκινεί πια κανέναν», σχολίασε.

Παράλληλα με τις ομιλίες της, η Διαμαντοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο υποστήριξης με τον Σταμάτη Φασουλή, τον Γιάννη Μπέζο, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την παιδική της φίλη, Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Σας ευχαριστώ για τα ωραία λόγια σας, για την κριτική σας ματιά, για τις ιδέες, την ειλκρίνειά σας και φυσικά για το χιούμορ σας», σχολίασε στην ανάρτηση.

Παύλος Γερουλάνος

«Η συνεπής διαδρομή μου εγγυάται την ενότητα»

Στον τρόπο με τον οποίο η υποψηφιότητά του ενισχύει τη συζήτηση για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ο Παύλος Γερουλάνος – με σποτ που μιλούν για τη διαφορά της κομματικής ομάδας και της παρέας. «Οι πολίτες, νομίζω, μπόρεσαν να μας συγκρίνουν και να μας κρίνουν όλους και όλες στο ντιμπέιτ (…)

Το σχέδιό μου για τη χώρα το έχω ήδη καταθέσει και ονομάζεται “Αναγέννηση” και αφορά τη διοικητική και οικονομική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα μας. Εχω εμπειρία στο κόμμα, στην κυβέρνηση, στην αγορά, στα διεθνή, απαραίτητα εφόδια για να ηγείσαι» επισήμανε χαρακτηριστικά («Βραδυνή»).

«Η συνεπής διαδρομή μου στο ΠΑΣΟΚ και οι σχέσεις μου με όλα τα στελέχη εγγυώνται την ενότητα. Και όταν λέω ότι μπορούμε να νικήσουμε τις επόμενες εκλογές και να κυβερνήσουμε για το καλό της χώρας, το λέω διότι το έχω δει να γίνεται το 2008-2009 και ξέρω πώς να το κάνω» ανέφερε, επιμένοντας σε ποιοτικά που προηγείται, όπως η δημοφιλία και η εμπειρία.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Την αυτοκριτική μου εγώ την κάνω, οι υπόλοιποι;»

Με δηκτικά σχόλια απαντάει πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης στις κατηγορίες των συνυποψηφίων του τόσο για τη λειτουργία του κόμματος όσο και για τους λόγους πίσω από τη μη επίτευξη του στόχου της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές: «Ερχονται κάποιοι σήμερα που τυχαίνει να είναι όλοι από την ίδια εκλογική περιφέρεια, που πήραμε το τρίτο χειρότερο ποσοστό στην Ελλάδα, να μου πουν ότι θα πάρει το ΠΑΣΟΚ 30%. Αυτά τα ευχολόγια τα ακούγανε και στον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι», σχολίασε από τα Χανιά.

«Εβαλαν θέμα ηγεσίας από το πρώτο βράδυ. Εγώ την κάνω την αυτοκριτική μου, οι υπόλοιποι έκαναν την αυτοκριτική τους;», σχολίασε, επισημαίνοντας για τον Παύλο Γερουλάνο πως «Ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας αγνοούσε ότι αυτή η πρόταση ήταν στο πρόγραμμά μας για τα κόκκινα δάνεια και την είχαμε καταθέσει ως τροπολογία στη Βουλή» και για τον Χάρη Δούκα πως «όταν τον ανακοίνωσα ως υποψήφιο δήμαρχο για την Αθήνα, άκουσα ότι βάζω ένα παντελώς άγνωστο φίλο μου και θα καταβαραθρωθούμε».

Χάρης Δούκας

Κείμενο με 105 υπογραφές στήριξης

Στην ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ επιμένει ο Χάρης Δούκας, επιμένοντας την τελευταία εβδομάδα στο συγκεκριμένο δίπολο: «Το δίλημμα είναι καθαρό: θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς ή ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ, μία δημοκρατική παράταξη που θα τους νικήσει; Αυτό είναι το δίλημμα στις 6 του Οκτώβρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υστερα από μερικές μέρες συγκρούσεων ειδικά με την πλευρά Ανδρουλάκη, για σχόλια που υιοθετήθηκαν από υποστηρικτές τους, στην τελευταία εβδομάδα με ομιλίες σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη στην Αθήνα, η πλευρά Δούκα επικεντρώνεται στο πολιτικό διακύβευμα και στη στήριξη από τη βάση. Χαρακτηριστικά, δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο με 105 υπογραφές στήριξης από προσωπικότητες στη Λάρισα, ανάμεσά τους στελέχη της αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές, στο οποίο επισημαίνεται πως ο Δούκας «είναι ο μόνος που πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες του χώρου της Κεντροαριστεράς».

Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου

Η αντιπολίτευση και η εμπιστοσύνη

Με αιχμές απέναντι στους συνυποψηφίους του συνεχίζει την καμπάνια του ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος περιγράφει τη μετάβαση του ΠΑΣΟΚ από ένα κόμμα καταγραφής σε ένα κόμμα με πρωταγωνιστικό ρόλο –επιμένοντας στην αξία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που είναι «πραγματική απειλή» για τη ΝΔ. «Ποιος μπορεί να κάνει αντιπολίτευση και να πείσει τους πολίτες, αυτός ο οποίος είχε την ευκαιρία και το ΠΑΣΟΚ έχασε 100.000 εκλογείς; Κάποιος άλλος που έλειπε από το ΠΑΣΟΚ πέντε χρόνια ή κάποιος που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι part time απασχόληση; Αυτά είναι ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν» σχολίασε (Σκάι).

Από το Ιλιον, όπου συνέχισε την περιοδεία της, η Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε για την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να βρει ξανά τη φυσιογνωμία του: «Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, ερήμην των οργάνων, θόλωσαν το στίγμα μας. Τα κόμματα δεν είναι κτήμα καμίας ηγεσίας. Αν δεν λειτουργούν τα όργανα, δεν υπάρχει αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία και χάνεται η εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντί μας».

Related posts

Τουρκία: Επιφυλακή για δύο ζώνες σε Eβρο και Βόρειο Αιγαίο για αποτροπή τουρκικής πρόκλησης

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Τουρκία: Πώς «διάβασαν» τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN

admin

Τρία μηνύματα από τη Δυτική Ελλάδα

admin

«Ασυνάρτητος» ο Κασσελάκης για το ΟΑΚΑ λέει ο Σκέρτσος

admin

Ο Κασσελάκης δεν κατάλαβε καν τι ανακοινώθηκε για το μπόνους παραγωγικότητας, λένε κυβερνητικές πηγές

admin

Βουλή: Τροπολογία για την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συνάξεων

admin

Κασσελάκης: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας δηλώνει ότι την μπλοκάρουν για να μη διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών

admin

Μητσοτάκης σε Τζένγκο: «Ευχαριστούμε Ελίνα, μας γεμίζεις περηφάνια»

admin