Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eτοιμο το placement για το 10% της ΕΤΕ, η τιμή διάθεσης

Ώρες μετρά το άνοιγμα της διαδικασίας του accelerated book building για τη διάθεση του 10% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει προκειμένου να τρέξει άμεσα η διαδικασία του placement.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται ότι θα ανοίξει στο Λονδίνο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τυπικά σε τρεις ημέρες συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης μετοχών στην ελληνική αγορά. Το ποσοστό της διάθεσης στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την ζήτηση και οι πληροφορίες το προσδιορίζουν στην περιοχή του 15%-20% της συνολικής συναλλαγής.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν έτοιμη για την εκκίνηση της διαδικασίας από το βράδυ του Σαββάτου.

Το εύρος τιμής αναμένεται να γίνει δημοσίως γνωστό μέσω τω σχετικών ανακοινώσεων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν ότι η τιμή διάθεσης θα κινηθεί στην τιμή που έκλεισε η μετοχή της Εθνικής στην χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Παρασκευής (7,8440 ευρώ).  Ωστόσο, το κλείδωμά της θα καθοριστεί από την ζήτηση.

Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές όπως μεταδίδεται από αρμόδιες πηγές, αλλά και με βάση τα όσα μετέφερε η JP Morgan στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ το Σάββατο, είναι ιδιαίτερα αυξημένο και σταθερό μετά την διευκρίνηση από την κυβέρνηση ότι το δημόσιο που θα διατηρήσει το 8% δεν θα ασκήσει τη δυνατότητα βέτο, καθώς η συμμετοχή του θα είναι καθαρά επενδυτική.

Το εν λόγω ποσοστό θα μεταφερθεί στο Υπερταμείο το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους όταν θα ενσωματωθεί σε αυτό το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Related posts

O Όμιλος Space Hellas στη διεθνή έκθεση BEYOND

admin

Optima Bank: Κέρδη 103 εκατ. ευρώ, πρόταση για μέρισμα €0,44 ανά μετοχή

admin

Αποχωρεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ ο Μιχάλης Τσαμάζ, διάδοχος ο Κ. Νεμπής

admin

Ευτ. Βασιλάκης: Θέλουμε να αγοράσουμε τα warrants, πόσο θα κοστίσουν

admin

Νέα λύση διαχείρισης δανειακού χαρτοφυλακίου-διαθεσίμων από την Profile

admin

Νέες υπηρεσίες ασφαλείας προσφέρει η Samsung Electronics

admin

Τετραήμερη εργασία το καλοκαίρι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ελληνική εταιρία τεχνολογίας

admin

Alpha: Ποιοι παράγοντες «ανεβάζουν» το φετινό ΑΕΠ

admin

Τα οφέλη για την Alpha από το deal με UniCredit

admin