Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόξα

«Ο Κασσελάκης θα επανέλθει με δόξα και τιμή». Τάδε έφη η πιο πιστή του υπασπίστρια (ενδεχομένως πιο αφοσιωμένη κι από την Κασιμάτη), Θεοδώρα Τζάκρη. Ενας άλλος γκρούπι του, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, αποφάνθηκε ότι χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στο 6% με 7%. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή οι κασσελακικοί κατηγορούνται συχνά ως μεσσιανιστές αλλά όπως φαίνεται τους αρκεί ένα μικρό μονοπρόσωπο κόμμα – αφού το 8% που παραδέχονται πως ανήκει στον τιμημένο αρχηγό τους μόνο για τέτοιο αρκεί.

Βαρόνοι

Οφείλει κανείς να παραδεχτεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η ενσάρκωση του παλιού του ΠΑΣΟΚ του μπααθικού. Ποιος απ’ τους συνυποψηφίους του θα έλεγε ενώπιον των υποστηρικτών του «δύναμή μου είναι ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ και όχι οι βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ, που δεν ψάχνουν πρωθυπουργήσιμο αλλά διαχειρίσιμο και σε μένα δεν θα τον βρουν» προσπαθώντας να ξυπνήσει αναμνήσεις από μια εποχή που το κόμμα ήταν όντως κραταιό και είχε μεγαλοστελέχη;

Σύμφωνο

Από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ μάλωσε τη Γερμανία. Ανάμεσα σε άλλα, λοιπόν, η επικεφαλής της γαλάζιας ευρωομάδας ανέφερε «ψηφίσαμε ένα ισορροπημένο νέο σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση που για πρώτη φορά θεσπίζει υποχρεωτική αλληλεγγύη και ίση κατανομή ευθυνών». Παρέλειψε μάλλον βολικά ότι το σύμφωνο που επικαλείται ως πανάκεια για το Μεταναστευτικό προβλέπει υποχρεωτική αλληλεγγύη (η οποία δείχνεται και με χρήμα για καμπ στις χώρες υποδοχής), όχι υποχρεωτική μετεγκατάσταση.

Χαρτοφυλάκιο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού και ο Πρωθυπουργός το πανηγύρισε με μια μακροσκελέστατη ανάρτηση. Με αυτήν επιχείρησε να πείσει τους αναγνώστες του πως το χαρτοφυλάκιο που εξασφάλισε η Ελλάδα είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα στη νέα Κομισιόν – τολμώ να πω ίσως πιο κρίσιμο κι απ’ αυτό της ανταγωνιστικότητας που έθεσε σαν προτεραιότητα η Φον ντερ Λάιεν. Πάντως, αυτοί οι «αδαείς» του Politico δεν αναγνώρισαν τίποτα. Γράφουν για τον Νότο που πήρε χαρτοφυλάκια με πόρους και αναφέρονται μόνο σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Related posts

Σταϊκούρας: Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο

admin

«Newsletter Gate»: Το ΚΚΕ ζητεί άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

admin

Νέα τουρκική πρόκληση: Το πρακτορείο Anadolu «κατασκοπεύει» την Ψέριμο

admin

Η «Διακήρυξη των Αθηνών»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο προεδρικό στίγμα

admin

Παραίτηση Τσίπρα: Τι ακολουθεί και μέχρι πότε πρέπει να έχει εκλεγεί νέος αρχηγός

admin

Πόσες μεταρρυθμίσεις αντέχει μια κυβέρνηση

admin

Το παρασκήνιο της συμφωνίας Σολτς – Μητσοτάκη για αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

admin

«Να επαναφέρει ο πρωθυπουργός τον κ. Δημητριάδη και να συνεχίσουν το κοινό έργο τους» σχολιάζει Κασσελάκης

admin