Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Alcoa: Πουλάει το μερίδιο 25,1% που έχει στην κοινοπραξίας Ma’aden έναντι $1,1 δισ.

Ο κολοσσός του αλουμινίου Alcoa ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει το 25,1% που έχει στην κοινοπραξία Ma’aden στην εταιρεία εξόρυξης Ma’aden της Σαουδικής Αραβίας έναντι 1,1 δισ. δολ. όπως μεταδίδει το Reuters. 

Η συναλλαγή περιλαμβάνει περίπου 86 εκατ. μετοχές της Ma’aden και 150 εκατ. δολ. σε μετρητά, αναφέρει η Alcoa σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει να κλείσει τη συμφωνία το πρώτο εξάμηνο του 2025.

“Η συναλλαγή απλοποιεί το χαρτοφυλάκιό μας, ενισχύει τη διαφάνεια στην αξία της επένδυσής μας στη Σαουδική Αραβία και παρέχει μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία για την Alcoa”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Alcoa, William Oplinger.

Η Alcoa είπε ότι θα διατηρήσει τις μετοχές της Ma’aden για τουλάχιστον τρία χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Alcoa θα κατέχει περίπου το 2% των μετοχών της Ma’aden.

Η κοινοπραξία δημιουργήθηκε το 2009, ως ένα πλήρως ολοκληρωμένο μεταλλευτικό συγκρότημα στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε η Alcoa, προσθέτοντας ότι η Ma’aden κατέχει το υπόλοιπο 74,9%.

Τον Ιούλιο, η Alcoa κατέγραψε τριμηνιαία έσοδα 2,9 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,8 δισ. δολ. 

Related posts

Ζ. Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από κάποιες χώρες δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς ούτε αναγνώριση της τρομοκρατίας

admin

Ευρωζώνη: Δέκατος συναπτός μήνας υποχώρησης των λιανικών πωλήσεων ο Ιούλιος

admin

Σκανδιναβία: Άνοδος της αριστεράς και των οικολόγων, πτώση της ακροδεξιάς

admin

ΗΠΑ: 31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές των Δημοκρατικών έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

admin

Η Ευρώπη μεταξύ τρακτέρ, Ουκρανίας και ακροδεξιάς

admin

Νότια Αφρική: Εκλήθη στο ΥΠΕΞ ο πρεσβευτής του Ισραήλ για τη Γάζα και “τη συμπεριφορά του”

admin

Σαουδική Αραβία – Ουκρανία: Άρχισαν οι συνομιλίες με βασική επιδίωξη την βελτίωση της διεθνούς επιρροής του Κιέβου άρχισαν στην Τζέντα

admin

Μαρόκο: Στους 2.500 οι νεκροί από το σεισμό μέχρι στιγμής

admin

Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο: Στους 820 ο αριθμός των νεκρών

admin