Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πιερ Βουνς (ΕΚΤ): Τα επιτόκια πρέπει να πέσουν, χρειάζεται όμως προσοχή στον πληθωρισμό των υπηρεσιών

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει να χαλαρώνει την πολιτική της, αλλά πρέπει να έχει υπόψη την πορεία των τιμών, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών, σημειώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, Πιερ Βουνς, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

“Στο βασικό μας σενάριο, εάν η πρόβλεψή μας γίνει πραγματικότητα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μειώσουμε περαιτέρω τα επιτόκια”, είπε ο Πιερ Βουνς μιλώντας στο βελγικό VRT σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή. “Αλλά βλέπω έναν μικρό κίνδυνο να συμβεί πιο αργά εάν ο πληθωρισμός των υπηρεσιών παραμείνει υψηλός”, πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος μίλησε τρεις ημέρες αφότου η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, με την Πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να αφήνει να εννοηθεί ότι μια άλλη τέτοια κίνηση μπορεί να είναι πιο πιθανή τον Δεκέμβριο — παρά στην επόμενη συνεδρίαση της τράπεζας τον Οκτώβριο.

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή “φαίνεται να είναι λίγο πολύ υπό έλεγχο”, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου. “Αλλά ο πληθωρισμός των υπηρεσιών – πληθωρισμός χωρίς αγαθά και ενέργεια – παραμένει πολύ υψηλός, περίπου στο 4%. Επομένως, δεν είναι τόσο εύκολο και εάν η ανάκαμψη πλησιάζει – και ελπίζουμε ότι έτσι είναι – είναι πολύ πιθανό ο πληθωρισμός να παραμείνει πάνω από το 2% για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”. 

Related posts

Η TUI βάζει επιπλέον πτήσεις για την επιστροφή Γερμανών και Βρετανών τουριστών από τη Ρόδο

admin

ΗΠΑ: Ισχυρή βουτιά 11,3% στις ενάρξεις κατοικιών τον Αύγουστο

admin

Σερβία: Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο εισβολής στο Κόσοβο

admin

Κολομβία: Κυβέρνηση και διαφωνούντες των πρώην FARC αναγγέλλουν κατάπαυση του πυρός

admin

Volvo: Αύξηση πωλήσεων 18% τον Αύγουστο, με ώθηση από ΗΠΑ και Ευρώπη

admin

Κατηγορίες κατά της ΕΕ περί χρηματοδότησης μυστικών επιχειρήσεων εις βάρος μεταναστών

admin

Κίνα: Τουλάχιστον 39 νεκροί από πυρκαγιά σε κατάστημα στην επαρχία Τζιανγκσί

admin

Φόβοι για κατάρρευση του μετώπου άμυνας της Ουκρανίας – Ο ρόλος του “μπλόκου” Τραμπ στην αμερικανική βοήθεια

admin

Διαδήλωση εναντίον του νεοφιλελευθερισμού και υπέρ της Παλαιστίνης στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ πριν από τη σύνοδο του APEC

admin