Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με διαγραφή απειλεί η ΠΓ τον Στέφανο Κασσελάκη

Aντιμέτωπος ακόμα και με το ενδεχόμενο να βρεθεί απολογούμενος στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με κίνδυνο ακόμα και να διαγραφεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης. Με τον τέως πρόεδρο να αποτελεί πλέον απλό μέλος για τη διαγραφή του αρκεί η θετική απόφαση των 2/3 του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου, χάνοντας αυτομάτως το δικαίωμα να είναι υποψήφιος για τη προεδρία.

Στο κείμενο της απόφασης που πήρε η χθεσινή (Πέμπτη) Πολιτική Γραμματεία, περιλαμβάνεται συγκεκριμένη παράγραφος που τον «φωτογραφίζει» και ουσιαστικά τον προειδοποιεί να χαμηλώσει τους τόνους.

«Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών» αναφέρει η συγκεκριμένη παράγραφος.

Το θέμα έθεσε η Γεροβασίλη

Το θέμα συζητήθηκε χθες στο όργανο μετά και την εμπρηστική  ανάρτηση του κ. Κασσελάκη όπου έκανε λόγο για «εκτροπή» και «προβοκάτσιες».

Το ζήτημα ανακινήθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη, καθώς η ανάρτηση του πρώην προέδρου έγινε την ώρα που συνεδρίαζε εκτάκτως η Π.Γ. Επ’ ευκαιρία της ανάρτησης και όσων έγραφε σ’ αυτήν ο κ. Κασσελάκης υπήρξε υπενθύμιση και όσων είπε την Κυριακή μετά το πέρας της ψηφοφορίας που οδήγησε στην αποπομπή του όταν έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους», παρά το γεγονός ότι κανείς από την πλευρά του δεν είχε καταγγείλει νωρίτερα τη διαδικασία και συμμετείχε κανονικά σ’ αυτήν.

Προειδοποίηση διαγραφής

Με βάση το ξεκάθαρο αποτέλεσμα στη χθεσινή Π.Γ. είναι προφανές ότι ο κ. Κασσελάκης έχει χάσει σχεδόν όλους τους πρώην του συμμάχους και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη οδεύει στην επόμενο κεφάλαιο χωρίς να τον υπολογίζει. Προς αυτή την κατεύθυνση ήρθε και η προειδοποίηση, ότι αν συνεχίσει αναρτήσεις με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το κόμμα και τα όργανα, η επόμενη στάση του θα είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το καταστατικό η Επιτροπή αναλαμβάνοντας να διερευνήσει μια καταγγελία καλεί τον εγκαλούμενο να δώσει εξηγήσεις και εν συνεχεία εισηγείται συγκεκριμένη ποινή στο ανώτατο όργανο που ανήκει.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, άρθρο 19 παρ. 3 «ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνώμη του ανώτατου οργάνου (ΟΜ, ΝΕ ΚΕ) στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος».

Στο ίδιο άρθρο, παρ. 5 διαβάζουμε, «η Επιτροπή Δεοντολογίας κρίνει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του Κόμματος. Ειδικά στην περίπτωση επιβολής αναστολής της ιδιότητας του μέλους ή διαγραφής, αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της. Τα πορίσματά της διαβιβάζονται στον Γραμματέα της ΚΕ, ο οποίος και ενημερώνει σχετικά την Πολιτική Γραμματεία».

Related posts

Η Μπεκατώρου ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Κασσελάκης

admin

«Δεν έχουμε τίποτε να προσθέσουμε» στις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού

admin

Τουρκία: Ο Ερντογάν βγάζει ξανά γεωτρύπανο στην Ανατ. Μεσόγειο

admin

Πιερρακάκης: Στο 1 δισ. φέτος οι ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο

admin

«Δεν γ@@@σαι κι εσύ πρωί πρωί;» – Η ερώτηση που δεν έπρεπε ποτέ να γίνει στον έκρυθμο Πάγκαλο

admin

Τέμπη: Η εταιρεία δεν μας έδωσε λίστα επιβατών, λέει ο Πλεύρης

admin

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος

admin

Συνεδριάζει στις 11 το Υπουργικό – Ποια θέματα θα συζητηθούν

admin

Η σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σκόνταψε στους δημάρχους

admin